JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Få bättre koll på HJ-JAS – Grupp I

Efter en drös med genomgångar är vi nu på den sista gruppen, nämligen killarnas I-grupp. Läs på här och få koll på säsongen som vätnar!

Juniorallsvenskan I HJ18

FC Helsingborg

Höllvikens IBF

IBK Genarp

IBK Lund /IBK Lund Elit

Munka-Ljungby IBK

Träslövsläge IF

Varla IBK

Warberg IBF

Sista gruppen ut är Skånegruppen där vi även inkluderar Warberg, Varpa och Träslövsläge den här säsongen. I mina ögon är det svårt att hitta den tydliga favoriten utan det finns nog flera lag som gärna vill aspirera på den titeln.

Om vi börjar just i Halland och tittar på Warberg så är det främst en 03-kull som ligger till grund, men där man även har ett par duktiga 05:er som är på väg att växa in. Många av de här 03:erna representerade Halland i SDF-SM för drygt 1,5 år sedan, men gjorde inga superresultat och det är inte Warbergs starkaste kull. Ett par av dem tränar med A-laget, men ingen ser ut att vara aktuell för spel i år än utan det är snarare Filip Holmér född 2005 som ligger närmast där. Jag tror på en mittenplats för Warberg iår!

Träslövsläge hann inte spela en enda match under fjolåret, men året där innan så imponerade man i USM. Även om det var tuffare i regionsslutspelet så slog man ut Warberg och Munka på vägen och det finns en del intressanta namn födda 2004-2005. Oskar Petersson lämnar dock för RIG, men man har fyra spelare i SDF-SM truppen (samma som Warberg) och främst av dem är Hugo Vinberg. I den här gruppen tror jag dock på en plats längre ner.

Varla som haft en tung 02-kull i ett par år och varit svårslagna, får nu istället föryngra. Det gör man främst via sina 04:er som i höstas gjorde ett starkt avtryck i USM och slog just både Warberg och Onsala. Man är den föreningen med flest spelare i Hallands SM-trupp, hela fem stycken där Gabriel Hultén är värd att nämna. Hur långt kan det räcka? Nja, en nedre mittenplats tror jag på.

Tittar vi mot Skåne så har vi ett Genarp som gått som tåget under försäsongen. Man vann JAS-elit Cup i Örebro och även Björnslaget där vi faktiskt fann en del intressanta lag överlag. Att slå Kärra/Floda i finalen med 11-1 var det absolut största styrkebeskedet. August Berndtsson samt Tim Bogarve gick till Höllviken, men Joel Olsson kom i motsatt riktning och jag har svårt att säga vilket som blir bästa utfallet där. Klart är att Ebbe Nordbäck är kvar vilket kanske är hela gruppens största stjärna, men lyckades på något sätt inte blir uttagen till U19-lägret vilket är helt sjukt. Istället blev målvakt Isac Skog det, också en stark utpost! Varnar även lite för unge Lukas Wahl, intressant att följa!

Höllviken har alltså August Berndtsson och Tim Bogarve på pluskontot samt att Felix Lindblad anslöt under föregående säsong vilket är klart starka kort i JAS-sammanhang. Kombinera det med Theo Nysten som redan säsongen 19/20 stod för 33 poäng trots att han då var tre-fyra år yngre än många samt att man har en stark 05-kull på gång. Ett bevis på det är att nu Isac Olsson Ferm är uppflyttad till A-laget och lär ha mycket speltid här. Fjolårets säsong började man med sex poäng på tre matcher, men jag tror att man blir ett topplag i år!

Ett annat Skånelag som jag tror kan finnas med högre upp är IBK Lund som bland annat tog silver i Fatpipe Invitation. William Fogwall anslöt från Bjärred och satte avtryck direkt med sitt offensiva spel. Man har ett par 03:er med meriterar från Skånelaget där jag främst tänker på Abel Benkö och tittar vi i de yngre leden så lär Lukas Hedenfalk hitta nätet ett par gånger om.

Kvar har vi FC Helsingborg och Munka Ljungby. Båda lagen spelade förra året i I-gruppen och hann bara en match där man ställdes mot varandra. Då vann Munka med klara 8-4, men där jag även tror att Munka har fler avbräckt födda 2002. Helsingborg har sin spets i 03:erna Simon Persson och Ludvig Kjellman, men det tror jag inte räcker alltför långt och tittar vi istället mot Munka Ljungby så har man tappat Pontus Andersson till RIG. Kvar finns dock Liam Ahlin född 2006 som är oerhört vass, en välskolad spelare med fin teknik och blick som lär kunna bli nästa RIG-import om det vill sig. Jag tror att vi kan finna ett Munka i ett mittenskikt med t.ex. Warberg och Varla, men där vi kommer finna FCH strax under istället.

Gruppvinnare: IBK Genarp

Utmanare: IBK Lund/IBK Lund Elit & Höllvikens IBF

Poängligavinnare: Ebbe Nordbäck, IBK Genarp

Tre spelare att hålla ögonen på:

  • Lukas Wahl, IBK Genarp
  • Liam Ahlin, Munka Ljungby IBK
  • Isac Olsson Ferm, Höllvikens IBF

Grupp A

Grupp B

Grupp C

Grupp D

Grupp E

Grupp F

Grupp G

Grupp H1

Grupp H2

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar