JAS-bloggen
Intervjuer

Gymnasielaget knep en fjärdeplats: ”Imponerande med tanke på att ingen kände varandra för ett år sedan”

Drygt ett dygn efter att lagen lämnat Växjö, där Innebandyfesten avgjordes i USM-klassen, så ska vi självklart genomföra ett par intervjuer för att få spelarnas perspektiv på det hela. Ett av lagen på plats var Faluns killar.

Laget där många av spelarna inför den här säsongen var nya i laget, då man valt att flytta till Falun för att gå innebandygymnasium i olika former och för att satsa på sin innebandy och där man då har behövt få ihop laget. – Jag tycker det har funkat bra. mycket träningar och mycket matcher gör att vi fått ihop laget snabbt, säger Filip Heurlin till bloggen.

Falun hade efter regionsslutspelet, valt att prioritera en viss sak för att göra sig redo. – Mycket matcher med fokus på att bli bättre och spela som ett lag.

I sin grupp skulle man ställas mot Pixbo, Storvreta och Grums. – Rolig grupp med tufft motstånd från start. men känns också lite konstigt att tre av de bästa ”storklubbarna” hamnar i samma grupp.

Man inledde med att möta Storvreta, en match man vann med 5-3. – Skön start! Vi startar matchen med ett bra tempo och håller det hela matchen, vi visar att vi är det bättre laget.

Det blev även seger i match två, då mot Grums med 5-2, ett lag som förlorade stort mot Pixbo i sin första match. – Vi kände att vi kunde fått in några mer mål och hålla mer tätt bakåt.

Det blev därmed en gruppfinal mot Pixbo, där man sent i matchen kunde kvittera till 5-5. – Otroligt bra match från våran sida, kan ha varit våran bästa match under hela USM. De gör tre mål när vi har boxplay och känner att vi hade kunnat gått vinnande ur matchen, men våra onödiga utvisningar förstörde det.

En poäng mot Pixbo ledde till en andraplats på grund av sämre målskillnad, vilket gjorde att man lottades mot en gruppetta i form av Genarp i kvartsfinal. Vad sa man då inför den? – Att komma upp med energin samma energi som vi har haft de tidigare matcherna.

Det blev en tight historia som Falun kunde gå segrandes ur med 2-1. – Väldigt bra insats av hela laget, vi håller tätt och släpper knappt till några skott bakåt och för spelet under hela matchen.

I semifinalen så fick man möta Thorengruppen, ett lag som hade imponerat fram till semifinalen. Där orkade man inte riktigt fullt ut och fick se sig besegrade med 3-2 tillslut. – Tycker att vi saknar lite i sista tredjedelen. Thorén är väldigt bra defensivt i matchen och släpper inte till många lägen. Vi får jobba mycket för att få fram målchanser och lyckas tyvärr inte göra mål när vi väl lyckas komma genom.

Turneringen var inte över där, utan en match om tredjeplats väntade där man skulle möta Linköping. – Såklart surt efter semin att inte ha chansen till att ta guld. Vårt fokus blir efter matchen att komma ihop som lag och gå för att vinna sista matchen för att avsluta med en vinst.

Man orkade dock inte ladda om fullt ut, utan fick inkassera ytterligare en förlust vilket gjorde att man slutade på en fjärdeplats i turneringen. – Tycker att vi gör en riktigt fin helg, många fina insatser av vårt lag och vi visar verkligen att vi vill vinna alla matcher. Tyvärr räcker det inte hela vägen men är ändå otroligt imponerad av detta lag med tanke på att ingen kände varandra för ett år sedan att vi lyckas komma topp fyra.

Någon du vill lyfta fram lite extra efter helgen?

– Tycker att hela laget har varit riktigt bra under helgen men några att lyfta fram är vår målvakt Oscar Ludvigsen som gör en fantastisk turnering och är väldigt stabil hela helgen, Sedan även Linus Wagner och Filip Öijer. Linus har varit sjukt bra under hela helgen och producerat poäng och även vunnit väldigt många viktiga dueller på egen planhalva. Sedan har vi Öijer som vinner hela poängligan och har betytt väldigt mycket för laget med sin poängproduktion.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar