JAS-bloggen
Intervjuer

Gör tvillingsystern sällskap till VM efter sjukdomsproblem: ”Ny behandling som gett effekt”

Här i veckan så släppte Christoffer Suominen och hans stab U19-truppen inför stundande VM som kommer här i nästa månad. Inte helt oväntat fanns det ett par namn från RIG med, där ett av dem kanske var lite mer överraskande.

Spelaren som belönades med en av platserna var Klara Roos, som alltså återfinns på RIG och som även gjort klart med Warberg IC till hösten. – Tack så mycket! Det var såklart superkul. Lite chockerande men blev sjukt glad, säger hon till bloggen.

När tvillingsyster Vera varit ett stående inslag i trupperna, så har Klaras medverkan uteblivit. Hon fanns med på ett läger på Bosön förra året, men har därefter inte fått chansen på nytt. En speciell situation där hon har jobbat vid sidan med en långvarig sjukdom för att förbättra hennes chanser. – Jag har haft problem med mina lungor sedan jag hade corona på våren 2021, vilket har påverkat min kondition. Nu på våren har jag fått träffa en ny läkare som har lyckats diagnostisera mig och påbörja en behandling som börjar ge effekt.

Att RIG som vanligt gått stark i serierna är ingen nyhet och så även denna säsongen där Klara själv varit en viktig del av offensiven. – Årets säsong tycker jag har gått bra, både sett till laget och till mig själv. Jag tycker vi har varit mer jämna än vanligt under säsongen och alla har haft ett riktigt bra fokus på att utveckla de delar som man ligger lite efter i individuellt. Jag har spelat i en femma där det har funnits mycket kemi, så vi hittade rätt snabbt.

Sverige ska i sin grupp möta Finland, Norge och Polen innan ett eventuellt, men förmodat slutspel väntar. – Jag har inte superbra koll eftersom jag inte har mött dem, men Finland borde vara det tuffaste motståndet. De ska vara väldigt tekniska och jobbiga att möta. Norge och Polen har jag ingen koll på, så det ska bli intressant att möta dem.

Som det nämndes i inledningen så är flera namn från RIG med och överlag finns det en del toppspelare med som t.ex. Ellen Lundin och Mira Markström. – Jag tycker det känns som en mycket stark trupp. Vi har en bra bredd och många som kan kliva fram. Det känns som att det finns en bra offensiv spets som jag tror att andra lag har svårt att matcha.

Sverige har ju ett guld att försvara och precis som vanligt så kliver man in med ett favoritskap på sig. – Jag har inte lagt så mycket fokus på det och känner därför inte så mycket press. Tycker det är kul att andra ser oss som favoriter, men jag tror inte det kommer påverka oss så mycket.

Innan resan till Finland väntar, där VM ska spelas, så har man ett läger på hemmaplan för att ladda upp. – Jag tror att vi mest kommer slipa på detaljerna och träna för att få en bra känsla inför VM.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar