JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Inför Festen – DJ-grupp F

Nästa grupp att gå igenom är F-gruppen på DJ-sidan som innehåller två gruppvinnare bland annat. Läs mer om gruppen här!

DJ grupp F:

1.Täby FC

2. Lindås IBF

3. IBF Falun

4. CL 98IC

Kommentar:

En grupp med två gruppvinnare i form av Täby och CL98. Blir det så enkelt att dessa två går vidare? Är inte riktigt så säker på det, då gruppen känns jämn på förhand.

Tar vi Täby så har man inför denna säsongen bland annat Tyra och Wilma Liikamaa som nya ansikten i truppen. Det som imponerar mest dock är att man har två raka guld i USM där alltså spelare födda 2006 och yngre har varit med och skördat framgångar. Flera av dem finns självklart med här och ett par av dem har blivit belönade med A-lagskontrakt här under slutet. Även om man tappade ett par poäng i gruppen så vann man playoff ganska bekvämt och när man mönstrar fullt lag så tycker jag man är favorit här.

Falun har under två senaste säsongerna varit långt framme och stört. För två år sedan blev det ett silver och förra året pressade man RIG i en semifinal. Detta året tycker jag kanske att man är något svagare på pappret, även om man haft tendenser att kunna överraska förut. I gruppen kom man faktiskt ”bara” tvåa efter KAIS Mora och Izabell Carpenter som varit borta av personlig skäl, blev nu istället skadad när hon väl kunde göra efterlängtad comeback. Främst står hoppet till duktiga spelare som Sandra Cerwall, Sofia Östman, Nowa Veteläinen Lindgren samt Linnea Amberntsson Quist. I playoff så tvålade man till Sundsvall rejält dock och med det styrkebeskedet så lär man komma laddade till Festen. Någonstans tycker jag ändå att gruppen kanske saknar den enorma giganten likt RIG och bli inte förvånade om Falun på nytt när slutspelet.

CL98 har under ett par år känns intressanta och var ju framme i en kvartsfinal i USM med 05:erna, vilket man återupprepade här förra helgen när man nådde en semifinal i USM-klassen med 07:erna istället. Kombinationen av de här två åldersgrupperna borde lova gott, även om ett par av de duktiga 05:erna inte finns kvar längre. I JAS har man ju haft det något tyngre senaste två åren, men just de nya och yngre tjejerna som kommit in har bidragit med en hel del poäng. Gruppen vann man före Växjö, Bergs och Jönköping, kändes inte som den starkaste på förhand och 5-2 segern i playoff känns stabil, men kanske inte ger någon ”wow-faktor” om man bara ser till resultatet. En öppning att ta sig till kvartsfinalerna finns ju här, men det är ruggigt svårtippat i den här gruppen.

Lindås hade ju två lag anmälda i årets JAS, där just ”IBF” skulle visa sig vara det starkaste laget. Under säsongen har man därmed haft ganska tunna trupper, men i januaris slut så valde man att flytta spelare till IBF som då gick bäst. Spelare som Ofelia Karlström, Sara Clarin och Maja Wetterström har tex flyttats över till IBF och man lyckades även få in Tindra Stigevall från Landvetter vilket ger laget en hel annan bredd inför Festen. Att man skulle sluta tvåa i sin grupp efter Pixbo var ganska väntat och att man därmed skulle få Landvetter i playoff i en match som kändes oerhört öppen. Ett underläge vändes till en stark seger och känslan är att Lindås går in i gruppspelet som en underdog, både sett till att man kanske inte har samma rutin, men även sett till att laget förändrats och är svårare att veta exakt vart kvaliteten ligger.

Tre spelare att hålla ögonen på:

– Harriet Sandebäck, CL 98IC

– Wilma Sjöström, Täby FC

– Wilma Berlin, Lindås IBF

Ella Essman från Lindås säger såhär om gruppen: 

Grupp E kan ni läsa om här!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar