JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Inför Festen – DJ-grupp E

Första gruppen ut att titta lite på inför Innebandyfesten är E-gruppen på DJ-sidan. Nedan kan ni läsa mer om de fyra lagen.

DJ grupp E:

1.RIG Umeå IBF

2.IBK Lockerud Mariestad

3.Älvsjö AIK IBF

4.IBK Lund Elit

Kommentar:

En grupp där känslan är att kampen om andraplatsen kommer bli det mest intressanta i slutändan. Jag ser inte att något lag kommer kunna hota RIG, speciellt inte när Lockerud tappade Ellen Lundin inför säsongen.

RIG har som vanligt vilat sina 05:er i flertalet av JAS-matcherna under gruppspelet och kunde gå obesegrade ändå. I playoff mötte man Dalen och med fullt lag så kunde man vinna med bekväma 12-2. Just 05:erna är en stark kull, där sju av åtta spelare även kommer att spela U19-VM i maj. Klar favorit i både gruppen, men även till guldet i slutändan.

Lockerud tappade som sagt Lundin, men har trots det klarat sig bra. Då flera av tjejerna under säsongen fick större förtroende i SSL (Maja Smidner tex), så har man kostat på sig att vila en del spelare i vissa matcher också. Kvalite finns i spelare som Wallskog, Smidner, Harald, Kampe, Pehrson, men även i unga Wallerman/Andersson som precis tog ett brons i USM-klassen. I playoff så besegrade man Karlstad, men i en match där det satt ganska långt inne tills man kunde avgöra. Jag håller nog Lockerud som en knapp favorit till andraplatsen, sett till SSL-rutinen i flera spelare, samt att man känns ganska breda på tre formationer.

Älvsjö AIK spelade i E1-gruppen och kunde där vinna gruppen, men hade också ”bara” tre poäng till godo mot Tyresö tex som missade playoff. E1 gruppen höll klart högre kvalite än E2, vilket skulle visa sig i slutändan också. Inför årets säsong så kom flertalet nya spelare in i truppen, däribland intressanta namn som Linnea Castemo, Anna Jonsson och Emilia Siimes Gladh. Älvsjö tappade poäng i tre matcher, vilket man gjorde i säsongens tre första och därefter har man gått rent vilket säger lite om formen man har. Playoff blev en trivsam historia när man besegrade Nykvarn med klara 7-0 där Emilia Siimes Gladh var på spelhumör mot sitt gamla lag. I övrigt finns det en del U19-rutin i Nathalie Gustafsson och Alexandra Carlbom och jag tror tillslut att Älvsjö kan vara laget som kan slåss med Lockerud om andraplatsen.

Lund har ju under flera säsonger funnits på Festen och varit ett av de starkaste lagen. Förra året blev det respass i kvartsfinalen, men känslan är att årets lag är något svagare. Man tog en tredjeplats i gruppen, men var samtidigt bara två poäng ifrån att missa playoff. Dock klart mer imponerande att slå ut Engelholm i playoff där Isabell Holms närvaro var viktig (hennes första match för säsongen i JAS). Dock tycker jag man saknar en del bredd och jag tror man får svårt att orka om både RIG och Lockerud kan mata på tre formationer. Det som kan tala för är om man fortsatt nyttjar ett visst man-man spel likt klubbens A-lag som flera lag kan ha svårt att stå emot.

Tre spelare att hålla ögonen på:

– Judith Andersson, IBK Lockerud Mariestad

– Maja Strömbeck, Älvsjö AIK IBF

– Engla Johansson, RIG Umeå IBF

Älvsjös Nathalie Gustafsson säger följande om gruppen: 

” Jag tycker att vi har gjort en bra säsong och ett kvitto på det är ju att vi har tagit oss till festen. Jag tycker det grundar sig i att vi har en grym målvakt, Tilde Alstermark som släppte in minst mål i vår grupp och också många unga talanger som tex Maja Strömbeck och Vera Meissner. Vår grupp skulle jag säga är tuffast möjliga men det ska bli en rolig utmaning, jag har väl inte någon superbra koll men jag vet att RIG är otroligt duktiga. Vi mötte dom med vårt allsvenska lag denna säsong och det var en riktigt tuff match. Lund har några vassa spelare som Isabell Holm och Moa Dybner. Lockerud har jag ingen större koll på men vi kommer kämpa på så får vi se vart det bär oss.”

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar