JAS-bloggen
Intervjuer

Pixbos framgångssaga fortsätter: ”Våra spelare mer fräscha i kropp och skalle”

Senaste åren har det varit positiva tongångar i Pixbo kring deras juniorverksamhet. SM-guld har inkasserats, spelare har gjort succé i SSL-miljön och mer därtill. I helgen USM så kunde man förstärka den bilden ytterligare med en ny framgång.

Man begav sig till Växjö som stod som värd för årets slutspel, men där Pixbos uppladdning börjat för länge sedan. – Uppladdningen började redan i maj förra året. Efter det har vi bara trummat på me träningar varje tisdag mellan 20:45-22:00, säger Joel Lindberg till bloggen.

Pixbo hade på pappret en tuff grupp där man skulle möta Falun, Storvreta samt Värmlandslaget Grums. – Vi var inte för oroliga med gruppen just för att vi hade förtroende i oss själva. Just att om vi gör det vi är bra på så kommer de lösa sig.

Man fick en flygande start då man kunde besegra Grums med hela 8-1 i den första matchen. – Första matchen tycker jag att i både första och andra perioden hade nervositeten tagit över och vi vågade inte riktigt göra det som vi brukar. Sedan i tredje så gick vi in med ny energi och mer mod och då tycker jag vi stänger matchen.

Tuffare blev det i match två när Storvreta väntade. En tight match kunde man tillslut vinna med 2-0. – Matchen mot Storvreta tycker jag är en generellt ganska dålig match från oss. Många var trötta efter matchen mot Grums och det märktes, men vi lyckas ändå vinna den med hjälp av vår målvakt Elmer Arne såklart också som håller nollan i matchen.

Man avslutade gruppspelet mot Falun, där man tog en poäng efter ett ha tappar segern sent. Det räckte dock till en gruppseger då man hade bättre målskillnad. – Jo men gruppspelet hjälper oss att ta guldet genom att påminna oss vad det är som faktiskt krävs för att vinna matcher i ett sm-slutspel.

Man lottades därmed mot en grupptvåa i form av AIK. En match som länge ar jämn kunde man till sist vinna med 5-2. – Detta är också en dåligt genomförd match från vår sida. Ett AIK som vi underskattar, men på pappret  är lika bra då dom också har tagit sig till kvartsfinal. Om vår sämsta match är en kvartsfinal vinst med 5-2 visar verkligen att vi är ett lag som kan ta hem guldet.

I semifinalen blev det högdramatiskt. Oavgjort efter full tid och tillslut blev det straffar som skulle avgöra där Pixbo kunde ha marginaler på sin sida. – Det är en match där våran defensiva förmåga som ett lag, men det jag tycker att Linköping förlorar på är det höga förtroendet på deras toppspelare. Detta eftersom de går hårt på exempelvis Filip Laurell som är en mycket bra innebandyspelare som vi har haft problem med tidigare. När vi vet att han är så bra så kan vi stänga ner honom och då skapar Linköping inte lika mycket målchanser som de till exempel gör mot Växjö i kvartsfinalen.

I finalen skulle man möta Thorengrppen som hade slagit ut Partille och Falun på vägen fram. – Vårt snack inför finalen var inga taktiska drag utan mest att vi skulle göra det vi älskar mest och att vi skulle ha kul. Så det var det vi gjorde och det funkade.

Ja funkade gjorde det – man lyckades gå upp till 2-0 där Lindberg själv stod ett mål och en assist. Även om TTG reducerade i period två, så blev det en mållös tredje där Pixbo kunde säkra guldet. – Det som jag tycker gör att vi drar det längsta strået är att vi spelat med tre formationer hela vägen till finalen. Detta gör att våra spelare är lite mer fräscha i både skalle och kropp.

Vad vill du lyfta fram hos er om du ser till turneringen överlag? – Jag tycker att det vi just fick träff på var just förmågan att vila med boll i anfallszon. Detta ledde till många långa anfall som tröttade ut försvaret som ledde till många av våra mål.

Någon i laget du vill lyfta fram lite extra? – Jag vill lyfta fram två personer och det är våran tränare Oscar Zernowiecki som har gjort det möjligt för mig att göra en sådan turneringen som jag gör. Han har gett mig chans efter chans i alla möjliga lag som exempelvis fick jag spela i ett u23 lag, JAS-laget som vann, u16 laget som vann och Gothia-laget som vann. Genom att han har gett mig dessa möjligheter till att bli bättre kan jag inte säga mer än bara tack för allt Oscar. Sedan vill jag även lyfta fram våran fantastiska målvakt Elmer Arne som jag lyft många gånger. Han rädda oss hela turneringen men framförallt i semifinalen och finalen då han räddar oss brutalt.

Pixbo har nu tagit tre guld senaste åren, ett i JAS, samt två i USM, vilket självklart är oerhört imponerande. Om lite mer än en vecka har man chansen på ett fjärde då JAS-laget är en av de klara favoriterna i Uppsala. Vad ligger bakom framgångarna då tro? – Pixbo är en stor klubb med många lag på olika nivåer. Det gör att man får möjlighet att träna och spela mot tuffare och svårare motstånd inom föreningen. Jag till exempel har efter årsskiftet fått möjligheten att träna( då jag inte får spela seniorspel )med vårt SSL lag, vilket har hjälpt att utveckla mitt spel.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar