JAS-bloggen
Intervjuer

Matchhjälten tog revansch på sig själv: ”Då visste jag att vi skulle till Festen”

Medan många satt hemma och åt mat och drack påskmust, så skulle de sista lagen kvalificera sig för Innebandyfesten i HJ-klassen.

Ett av lagen som skulle slåss om en av platserna var Gävle, som slutade på en fjärdeplats i B-gruppen. – Gruppspelet för våran del var lite upp och ner. Vi hade som mål att nå topp fyra, men vi visste att de skulle bli en tuff uppgift då vi inte har haft full trupp nån match då vi har haft mycket skavanker hos många tongivande spelare. Utifrån förutsättningarna så är vi nöjda med fjärde plats, säger Wille Källberg till bloggen.

Som fyra i gruppen så fick man därmed möta ettan i samma grupp, nämligen Storvreta som var favoriter inför matchen. – Absolut sågs de som en tuff uppgift, Storvreta har vart bra under säsongen och sågs som absolut klara favoriter i denna match. Men vi vet att vi har ingenting att förlora då vi kliver in som underdogs och det är trots allt bara en match så vi enades om att följa gameplan och göra vårt yttersta och se vart de leder oss.

Hur såg ni på matchbilden inför och vad pratade ni om?

– Våran matchbild var att stänga ner deras förstakedja och packa ihop försvarspelet, sedan vara effektiva på kontringarna. Sen var målet att ta det till förlängning eller straffar för där är våra chanser att vinna störst. Och jag tycker att vi följer gameplan till punkt och pricka i hela 70 minuter.

Det blev en öppen historia direkt där första perioden bjöd på fyra mål, två åt vardera håll där lagen följdes åt. – Jag tycker första perioden bjuder på mycket fart och lägen från båda lagen, men Storvreta har mest boll och vi får försvara en hel del. 2-2 är absolut ett resultat vi var nöjda med.

I den andra perioden så skulle Gävle jobba sig in mer i matchen rent spelmässig, men det var trots det Storvreta som hade en 4-3 ledning efter två spelade perioder. – Andra perioden var jämn första 10 minuterna, men andra halvan tar vi övertag. Även om resultatet var emot oss så hade vi en bra känsla inför tredje då vi hade skapat otroligt med lägen och vi visste att med lite tålamod så kommer 4-4 ramla in så småningom.

Då matchen slutade oavgjort efter full tid, så blev det efterföljande förlängning och till sist även straffar. –  Vi börjar tredje bra och har allt övertag och Storvreta känns stressade vilket vi utnyttjar och skapar ett otroligt momentum. Redan tio  minuter i tredje tar även ”Vreta” time vilket var ett kvitto på att det var något som ej stämde hos Uppsalaborna. Sen börjar sudden och det är ett väldigt avvaktande spel från båda lagen, mycket som står på spel och ingen vågar riktigt göra något. Sen till sist straffar vi har ett otroligt moment i matchen psykologi.

Väl på straffarna så skulle Källberg själv få chansen att avgöra och ta revansch från den han missade tidigare under matchen. – Jag hade ju missat straffen i matchen så jag var otroligt revanschsugen på mig själv och var säker på vad jag skulle göra. Så när Vreta missar fjärde straffen visste jag att vi skulle till festen.

Hur ska ni förbereda er inför Festen här framöver?

  Vi ska träna på som vanligt och spetsa till special teams och försöka få ihop laget så mycket de går inför festen.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar