JAS-bloggen
Intervjuer

Iskallt Fagerhult visade inga nerver: ”Mycket mentalt under straffarna”

Vi tittar en sista gång på veckan som är bakom oss och de lagen som lyckades kvalificera sig för Festen, innan vi tittar framåt mot USM bland annat som stundar. I lördags så kunde Fagerhult bli ett av lagen som kunde fira högt och länge.

Fagerhult som spelade i G-gruppen, en tuff grupp på förhand där t.ex. ett lag som Jönköping som brukar vara starka, missade playoff. – Som du säger, en väldigt jämn grupp med många bra lag, vilket skapade många väldigt jämna och roliga matcher. Vi gör väl ett bra gruppspel överlag med några lite sämre matcher och några som sticker ut positivt, säger Mille Maltell till bloggen.

Fagerhult som var ett av lagen som tvingades spela playoff 1, något som i efterhand kanske sågs vara nyttigt då även ett lag som FCH gjorde det med framgång. – Ja, nu i efterhand känner man att det gav oss en boost och gjorde så att vi kom in i playoff 2 med en bra känsla och självförtroende.

I playoff 1 besegrade man KFUM Jönköping, som saknade ett par tunga pjäser som skulle visa sig bli för tungt när Fagerhult imponerade och vann. – En match som börjar ganska avvaktande i första perioden, där vi gör de bra defensivt. Sen i andra går vi in och spelar förmodligen vår bästa period den här säsongen och tar en stor ledning, som sen avgör hela matchen.

I playoff 2 skulle man istället möta sin egen gruppvinnare, nämligen Hovslätt. – Inför Hovslätt tränade vi lite extra specialteams osv vilket gav utdelning i matchen. Sen var mycket samma som vi pratat om hela säsongen. Vi vet att vi är starka när vi tar defensiven först och gör allt väldigt ordentligt, och mycket mentalt. Vi pratade även om hur vi skulle ta bort deras stjärnspelare.

Fagerhult som stod som bortalag i en välfylld Arena, kunde gå upp till en 1-3 ledning efter period ett. – Det var full fart från minut ett, mycket fram och tillbaka och det skapades lägen åt båda hållen där vi var lite mer effektiva i första perioden.

Även efter två perioder ledde man, då med 3-5 där man återtog ledningen efter Hovslätt hade kvitterat. – Skulle säga att det var ganska rättvist, hovslätt hade några minuters momentum som vi lyckades bryta ganska snabbt, efter det kändes det ganska kontrollerat och vi höll de mycket på utsidan och var fortsatt effektiva framåt med ett bra powerplay.

Fortsatt föll en del utvisningar även i period tre och det var Hovslätt som kunde kvittera tillslut. Matchen gick till förlängning och till sist blev det även straffar. – Känslan inför straffarna var faktiskt väldigt bra, vi litar starkt på Alvin i målet som vi vet är svår att överlista, samtidigt som man kände att vi har spelare som ville gå in och avgöra.

Väl under straffarna så var Hovslättspelarna märkbart påverkade och flera av straffarna höll ganska svag kvalité. Fagerhult däremot var desto kyligare och kunde förvalta sina där målvakt Eckert såklart var en stor hjälte med sina räddningar. – Tror det var mycket mentalt under straffarna, vi har skapat en stark vinnarmentalitet och lagkänsla under hela säsongen och ville verkligen vinna mer än vi var rädda för att förlora. Sen som sagt är Alvin grym i målet vilket ger oss utespelare en extra trygghet.

Hur är känslan inför Festen där ni ska göra upp med 15 andra lag om medaljerna?

– Det ska först och främst bli skit kul, att få möjligheten att åka dit och mäta sig med de bästa i Sverige. Det ska också bli en rolig utmaning med laget där jag tror vi kommer få slita hårt, men gör vi de vi är bra på så vet vi att allt kan hända.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar