JAS-bloggen
Intervjuer

Rönnbys revansch uteblev – utslagna av Täby igen: ”Små marginaler som avgör”

Ett av lagen som fanns på plats under helgen USM nere i Växjö, var Rönnby som med sitt lag sågs som en stark utmanare på förhand att kunna gå långt.

Redan förra året så kunde Rönnby inkassera ett silver efter en finalförlust mot Täby. Även om ett par spelare fallit bort, så fanns det fortfarande en del att bygga på. – Vi är ett lag som är sammansatt från flera träningsgrupper i föreningen så vi är inte ett lag som tränar ihop varje vecka. Vi var ändå flera spelare som var med förra året och kunde ta med oss erfarenheter från det, säger Elsa Gunnarsson till bloggen.

Rönnby kunde i sitt regionspel besegra Karlstad och Skoghall relativt enkelt och har därefter haft chans att ladda upp i drygt två månader. – Vi hade samlat truppen som skulle med i en och samma träningsgrupp några veckor innan för att träna ihop oss.

Rönnby skulle spela i A-gruppen, som även innehöll Åkersberga, Örnsköldsvik samt hemmalaget Växjö. – En tuff grupp precis som de andra grupperna. När man är framme i slutspelet så har alla lag bra kvalitet. Men vi hade en förhoppning att kunna ta oss vidare.

Just hemmahoppet Växjö stod som motståndare i den första matchen, där man fick se sig besegrade med uddamålet. – En typisk premiärmatch med mycket nerver, vi tar en tidig ledning innan vi hamnar i underläge med två mål. Innan paus vänder vi på matchen och leder men lyckas inte hålla det till slutet. Vi kände efter matchen att vi inte var helt nöjda med vårt egna spel.

En viktig match mot Åkersberga gällde i omgång två, där Gunnarsson själv skulle iklä sig matchvinnarrollen. Hon skulle vara inblandad i samtliga fyra mål som gav laget segern tillslut. – Vi börjar svagt i första perioden och ligger under med 1-0 men i andra växlar vi upp och vänder matchen. Vi spelar ett stabilare försvarspel och håller Åkersberga mycket på utsidan.

I sista matchen gick man upp till 3-0 och såg ut att gå mot tre säkra poäng. Örnsköldsvik reducerade dock två gånger och gjorde matchen mer intressant, men tillslut kunde Rönnby vinna och säkra en plats i kvartsfinalen. – Vi gör en riktigt bra första period och får till vårt anfallsspel bättre i den här matchen. Sen i början på andra är vi inte riktigt med och dom får göra två snabba mål men vi kontrollerar matchen och säkrar en kvartsfinalplats.

I kvartsfinalen skulle man möta Täby och därmed försöka ta revansch efter fjolårets finalförlust. Revanschen uteblev dock och när matchen gick till förlängning så kunde Täby avgöra relativt snabbt. – Att det var en tuff match visste vi redan från start. Täby börjar matchen bäst och tar ledningen. I andra och tredje perioden tycker jag vi gör saker bättre och kvitterar till 1-1.  I förlängningen så hinner det inte bli så mycket spel utan Täby avgör ganska omgående. Väldigt surt att åka ut på det sättet men det är små marginaler som avgör i slutspelet.

Man skulle avsluta med att spela en placeringsmatch mot Alingsås, en match som handlade om man skulle ta en femte eller sjundeplats. Matchen vann man tillslut i förlängning och en femteplats blev resultatet. – Det är klart att det kan vara svårt att ladda om efter en kvartsfinal förlust. Men man vill ändå prestera och komma så högt som möjligt och avsluta med en seger.

Den uppmärksamme kunde notera att Rönnby saknade den största stjärnan av dem alla, Emelie Emellie Gharaei, som varit reggad i ”fel” förening och därmed inte varit tillgänglig i dessa sammanhang. – Det är klart att det har betydelse hon är en väldigt bra spelare som kunde ha bidragit på ett bra sätt. Men det är något vi har vetat om sen länge att hon inte skulle vara med, det var så redan i regionskvalet så det visste vi om.

Efter helgen i helhet – hur nöjd är man med den?

– Det är klart att vi hade önskat mer men som sagt det är små marginaler som avgör och det här året hade vi lite stolpe ut. Även om man inte är nöjd med placeringen nu så tycker jag att vi har haft en bra laganda genom hela helgen och ett slutspel är något man alltid kommer att minnas länge även om resultaten inte alltid går vägen.

//RasmusTäb

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar