JAS-bloggen
Intervjuer

Ödmjukt Onsala intar Festen i Växjö: ”Jättebra utveckling för en som spelare”

Med bara timmar kvar till USM-Festen drar igång nere i Växjö, så tar vi en koll med ett lag på damsidan där totalt 16 lag kommer till spel i klassen.

Laget i fråga hittar vi söder om Göteborg, nämligen Onsala där Nellie Tholin är en av lagets spelare. – Det ska bli en spännande och kul upplevelse. Det ska bli väldigt kul också att mötta nya lag som vi aldrig har mött innan och få se nya spelsätt. Det kommer också bli en jättebra utveckling för en som spelare, säger hon till bloggen.

Onsala som i sitt första steg, faktiskt hade råd att förlora en match, men tack vare två segrar så kunde man ta en andraplats. – Dem två första matcherna som vi spela och vann, fick vi till vårt spel och gav resultat. Men till sista matchen var vi säkra att vi skulle gå vidare och då fanns inte samma gnista, men det var en jämn match.

Än tightare blev det i regionsslutspelet när man skulle lottas in i en trelagsgrupp mot Dingle samt Jönköping. Matchen mot Jönköping blev avgörande och med en sen kvittering, räddade man en poäng som innebar gruppseger tack vare bättre målskillnad. – Det var en fantastisk känsla när vi satte det avgörande målet, eftersom man kände att det nästan var över när det var en minut kvar av matchen.

Vad har ni försökt jobba med efter avancemanget var klart?

– Vi har försökt att bara spela vårt spel och fin slipa på detaljerna.

Onsala kommer i sin grupp möta Värmdö, CL98 samt Storvreta. – Kul att möta Värmdö och Storvreta som är nya lag för oss. Även kul att få mötta CL98 igen och ge revansch, men en sak som vi vet är att alla lagen har väldigt duktiga innebandyspelare.

Just upplägget i sig, många matcher på kort tid, hur kommer det passa er?

– Denna säsong har vi varit med i många serier och cuper så vi har blivit lite vana med många matcher på kort tid, men det kommer bli en rolig utmaning eftersom det nu också bara är dem 16 bästa 07 lagen i Sverige.

Vad ser du för styrkor i ert lag?

– Våra styrkor är att vi är ett sammansvetsat gäng som har spelat ihop väldigt länge, vi alla i laget är också väldigt jämn bra och det är därför vi blir ett sånt bra lag tillsammans.

Vilka tror du tar hem guldet?

– Jag tror Storvreta tar hem guldet.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar