JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Få bättre koll på HJ-JAS – Grupp E

E-gruppen, en ren Stockholmsgrupp precis som D-gruppen, men som känns ännu svagare bortsett från Huddinge och Farsta främst. Här får ni ta del av gruppen inför starten!

Juniorallsvenskan E HJ18

Djurgårdens IF IBS

Ekerö IK

Farsta IBK

FBI Tullinge

Huddinge IBS

Nacka Wallenstam IBK

Nynäshamn IBK

Tyresö Trollbäcken IBK

Vendelsö IK

Värmdö IF /Ingarö IF

Ytterligare en ren Stockholmsgrupp där känslan är att vi inte kommer finna några potentiella SM-vinnare här utan snarare att det är en ganska svag grupp.

Tittar vi till toppskiktet så tror jag att Huddinge är ett lag för toppen igen, trots en del tapp. Tappen jag tänker på är dels 02:er som Alexander Lennström och Elvis Lyttegård, men även Jacob Björksiöö som gick till Salem. Dock har man fjolårets värvning av Christian Holmlund som lär bli en kugge samt att man gjort klart med både Calle Brorson från Hammarby, tidigare i Ingarö samt Viktor Berg. Den rightfattade skytten lär kunna göra en hel del poäng och Berg som en snidare med speluppfattning lär inte göra det sämre. Till det har vi även Hugo Grass, Ludvig Granlund, Elias Eriksson, Per Sundgren, Theodor Svensson och Peter Rosendal. Jo, det finns en hel del kvalité och vinner man inte gruppen blir det fiaskostämpel.

Tittar vi bakom har vi Farsta som inledde fjolåret med sju poäng på fem matcher. Godkänt, men mer förväntas i år. Tre spelare i Stockholmslaget där William Forsman Eklund är spjutspetsen, skuggad av Anton Håkansson och Carl Blomdahl Larsson. Till det finner vi även Max Danilda och Daniel Fritz och en playoffplats känns klart rimligt.

Värmdö/Ingarö fick en fin start förra året, men lär hamna i ett annat scenario i år. Efter USM-framgångarna med 02:erna för Ingarö har man splittrats rejält och nu är Emil Matsson i AIK, Viktor Berg spelar JAS för Huddinge samt att Axel Bäckström och Filip Lundmark är för gamla. Jag tror på en omstart här och med en hel del nya spelare blir nog mer åt en mittenplats i kamp med Tyresö.

Tyresö som drevs mycket av sina 02:er som kom från Vendelsö hamnar också i en ny sits nu när den starka ryggraden försvinner. Ludvig Norderstål är tillbaka från Farsta om jag tolkar allting rätt, men det blir ett tufft år även för Tyresö där jag mer tror på en mittenplats, men kanske något högre sett till hur svag gruppen är.

Vi har flera nya lag i form av Vendelsö och Nynäshamn, samt Tullinge, Djurgården och Ekerö som förra året var bottenlag. Något av lagen lär kunna nypa en plats högre upp, främst Djurgården kanske ledda av Justus Welander som den stora stjärnan. 

Gruppvinnare: Huddinge IBS

Utmanare: Farsta IBK & Värmdö IF /Ingarö IF

Poängligavinnare: Viktor Berg, Huddinge IBS

Tre spelare att hålla ögonen på:

  • Tobias Andersson Olofsson, Farsta IBK
  • Eliaz Eriksson, Huddinge IBS
  • Hugo Walfridsson, Tyresö Trollbäcken IBK

Grupp A

Grupp B

Grupp C

Grupp D

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar