JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Få bättre koll på HJ-JAS – Grupp H1

Vi har kommit fram till H-grupperna med ett annorlunda utseende som innefattar lag från Göteborg och även Alingsås från Västra Götaland. Först ut är H1 där vi har en förväntad jämn grupp.

Juniorallsvenskan H1, HJ18

Ale IBF

FBC Lerum Utveckling

FBC Partille

IBK Alingsås

IBK Göteborg

IBK Kungälv

Kärra IBK /Floda IBK

H-grupperna som i år har ett annorlunda utseende där man möter lag i sin egen grupp två gånger, samt ett enkelmöte mot den andra H-gruppen. Om jag inte missminner mig så har detta brukats tidigare i typ en Stockholmsgrupp på tjejsidan, men jag låter det vara osagt.

Oavsett vad så lär vi ha en del roliga derbyn att se fram emot. Vi har ett FBC Lerum som nu får säga tack till sin 02-kull som aldrig fick chansen att vinna JAS där man under fjolåret var storfavoriter. Man har även tappat Gustav Ringhagen till Pixbo, men ersatt fint med William Malmqvist från Göteborg där även Anton Svanberg är klar och återförenas nu med tidigare lagkamrater som t.ex. Tim Sandblom och Adrian Söderberg. Man kommer mönstra en stark förstafemma och överlag ha hög kvalité på tre femmor och bli en toppkandidat igen.

Partille har något intressant på gång med 04-05:kullen, men har samtidigt i mina ögon underpresterat en del och behöver nu börja få valuta sett till sin kvalité. Liam Aruvald är klar för Falun och kommer därmed lämna laget, men det tyngsta tappet är Oscar Hammarqvist till Pixbo. Nyförvärv finns i form av Arvid Pölder och Kalle Båth från Landvetter som nu hamnar i en klart mer intressant miljö sett till att det även finns förutsättningar för att prestera i USM. Även Hugo Lord från Lerum är klar för att spetsa det ytterligare. Toppskiktet lär bli tight, men jag tycker ändå att Partille ska vara missnöjda om man inte når topp fyra.

Jag tror dock att vi även kommer få se Alingsås, Kungälv och Kärra/Floda på de platserna. Börjar vi med Alingsås så är tappet av Hampus Nydenfeldt enormt, men samtidigt kan man mönstra två femmor av fin kvalité med Arvidsson, Korpås, Jensen x2, Johansson, Lundahl och Assarsjö bland annat. Flera av dem kommer även spela division 1 och jag tror att den lärdomen kan bli viktig här i JAS.

Kungälv började fjolåret väldigt fint med en sprudlande offensiv där nu Fabian Janz och Hannes Andersson är två spelare som tackar för sig på grund av sin ålder. Calle Björkdahl Carlsvärd kommer leda laget, men värd att nämna är också Erik Andreasson som lär få speltid i division 1. Det finns ett par 04:er också att tillgå, ingen som lyckades nypa en plats i stadslaget dock. I Fatpipe invitation gick man hela vägen och vann guld i konkurrens med lag som Jönköping, Lund och Hovslätt och man siktar på en playoff i år med, det tror jag stenhårt på.

Sista laget i spannet som jag tror kommer slåss om playoff är nykomponerade laget från Kärra/Floda. Floda som i princip haft en femma att förlita sig på med spelare som Joel Ryberg och Tim Larsson kommer nu få stöttning av Kalle Hugosson och Oliver Kristiansson bland annat. Man nådde finalen i Björnslaget, men fick där rejält med stryk i finalen och det jag ställer mig frågande är mest till bredden – vad händer om Tim Larsson går sönder t.ex? Oavsett vad så tror jag att det till sist kommer skilja max ett par poäng mellan 3:an och 5:an. Lucas Svensson varnade jag för förra året och gör det igen. Kommer göra grejer!

IBK Göteborg har efter en fin säsong för två år sedan, tappat en del spelare och har inte alls samma förutsättningar. Förutom Svanberg och Malmqvist så har även Miki During gått till Lindås och sett till de som är kvar så lär mycket ansvar ligga på Alexander Olofsson, John Larsson,  Fredrik Röding och Lukas Nodby främst. Man kommer även ha en ny ledarstab där Elias Johannesson lämnade laget efter säsongen där vi sedan nåddes av det mycket tragiska beskedet att han hade gått bort. Nu är det istället de forna JAS-lirarna Albin Thurén och Anton Björsander som kommer träna laget, där jag tror man får ett tufft år.

Det samma gäller för Ale som kommer ha en ung 05-kull som grund och att man tyvärr kommer få agera slagpåse i flera fighter. Däremot finns det matcher mot lagen i den andra gruppen där jag tror man ha mer att hämta, t.ex. mot Backadalen/Älvstranden, Zenith och kanske även Lindome.

Gruppvinnare: FBC Lerum Utveckling

Utmanare: IBK Alingsås & IBK Kungälv

Poängligavinnare: Melvin Korpås, IBK Alingsås

Tre spelare att hålla ögonen på:

  • Victor Jensen, IBK Alingsås
  • Birk Eldh, FBC Partille
  • Lucas Svensson, Floda IBK

Grupp A

Grupp B

Grupp C

Grupp D

Grupp E

Grupp F

Grupp G

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar