JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Få bättre koll på HJ-JAS – Grupp G

Grupp G, en grupp med ett par nya bekantskaper som ska bli intressanta att följa. Vi finner enbart lag från Småland i den här gruppen och därmed flera derbyn samt där många av spelarna känner till varandra.

Juniorallsvenskan G HJ18

Fagerhult Habo IBK Ungdom

CL98IC

FBC Kalmarsund

Hovslätts IK

Husqvarna IK

Jönköpings IK Ungdom

KFUM Jönköping

Vetlanda IBF

Värnamo IK

Växjö IBK Utveckling

Kul med en Smålandsgrupp! Under ett par år har ju lagen från Jönköping istället gått mot Göteborgshållet, men nu med fler lag härifrån får man ihop en egen grupp i princip..

Toppfighten kommer stå mellan Växjö och Jönköping skulle jag tippa, där CL98 kommer skugga. Att jag väljer Växjö i slutändan är för att jag tror att Hannes Nyström och Simon Hult kommer ha såpass mycket tid i A-laget och därmed inte matchas fullt ut. Växjö har inte samma sits och den som ligger närmast speltid i A-laget ser i nuläget ut att vara Simon Larano. Växjö har i övrigt en hel del spets i sina 04:er och jag pushar även lite för 05:an Oliwer Karlsson. Inte att förglömma så har vi även Amadeus Carlström.

Tittar vi på Jönköping så har man ett starkt lag, en fin 03-kull som grund med intressanta spelare 04 som anslutit via gymnasiet som t.ex. Ludvig Dahlin och Hobbe Janefrid. Men avsaknaden av ett par tongivande namn kan vara värt mycket och såg man t.ex. till försäsongsmatchen mot Lerum när 4-5 spelare var iväg med A-laget så hade man svårt att etablera tryck utan dessa. Oliver Stiger från Husqvarna sägs spela JAS med Jönköping, en mycket intressant rightback att ha koll på!

Där i bakom tror jag vi får CL98 som jag tror kommer spela fullt lag i varje match. David Carrington, Fabian Rydell och Lukas Nordén lär gå i täten bland annat och unge Emil Hellgren född 2006 är också värd att ha koll på. En duktig tvåvägspelare med en fin fart och fysik för sin unga ålder.

Fagerhult har satsat rejält, tagit in profilen ”Frallan” Haraldsson som tränare, flera spelare från Mullsjö AIS där främst Fabian Sammemyr och Elias Järn (från Bankeryd) sticker ut. Resultaten under försäsongen har varit klart godkända och en mittenplats känns absolut rimligt.

KFUM Jönköping är ett av årets mest intressanta lag. Med sin 05-kull så gör man nu ej rejäl satsning där spelare som Anton Curhed och Eddie Swärdh (Nässjö), Arvid Fornheim (Craftstaden) som därmed hamnar med brorsan och nu även Isak Holmer, som var klar för Hovslätt under sommaren, istället hamnar i KFUM. En drös med intressanta spelare och även om jag är svag för den här typen av satsningar så återstår det att se resultaten. Man är fortsatt unga och lär få bekänna det i flera matcher. En mittenplacering borde man vara nöjda med sett till att gruppens toppskikt håller hög kvalité.

Hovslätt kommer få svårt att hävda sig likt man kunde göra med 01-kullen även om Melvin Knuthas kan avgöra matcher på egen hand. Filip Forsberg är en rightad back som har potential att ta kliv, men jag tror att Hovslätts glansdagar är slut för stunden och att man mer hamnar i ett skikt med KFUM, Fagerhult och något mer lag kanske.

Just Kalmarsund som började tungt förra året och som jag inte tror har spetsen fullt ut. Otto Rylander lämnar för RIG och istället är det Hannes Slöjdare som är den mest intressanta spelaren som kommer underifrån. Jag tror vi kommer hitta Kalmarsund fortsatt relativt långt ner även detta året.

Vetlanda har fått in Zion Larm från Nässjö och har därmed ett par unga spelare som ska bli intressanta att följa, men som nykomlingar så tror jag det blir tufft, så även för Värnamo och Husqvarna. Det är svårt att komma från mer lokala serier till att ställas mot lag som är Sverigelit i vissa fall.

Gruppvinnare: Växjö IBK Utveckling

Utmanare: Jönköpings IK & CL98 IC

Poängligavinnare: David Carrington, CL98 IC

Tre spelare att hålla ögonen på:

  • Oliver Staiger, Jönköpings IK
  • Tim Lindberg, KFUM Jönköping
  • Emil Hellgren, CL98 IC

Grupp A

Grupp B

Grupp C

Grupp D

Grupp E

Grupp F

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar