JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Få bättre koll på HJ-JAS – Grupp F

F-gruppen som har ett bekant utseende där nu lag som Salem och Nykvarn allt som oftast hamnar mot just lagen från Linköpingstrakten. Senaste åren har den här gruppen haft ett par riktiga getingbon och det återstår att se hur det blir i år. Här får ni ta del av den!

Juniorallsvenskan F HJ18

IFK Gnesta

Ledberg IBF /Solfjäderstaden IBK

Linköping FBC

Linköping IBK

Nykvarns IF

Onyx IBS

Salems IF

Strängnäs IBK

Torshälla IBK

Trosa Edanö IBK

En intressant grupp som likar fjolårets i stor del, men helt utan Stockholmslag vilket gör den spetsiga i mina ögon.

Om vi ser till Strängnäs som inledde fint förra året så tappar man en del 02.er som Viktor Seth, Edward Ceder och Casper Nilsson. Man kommer ledas främst av Aldeeb (om han spelar fullt ut) och William Jansson, men inte alls lika starkt som fjolåret i mina ögon. Tittar vi därmed på konkurrenten Nykvarn så var man svaga under fjolåret, men hade samtidigt ett ungt lag med mycket 04-05 som är på ingång. Bland 05:erna finner vi flera intressanta namn, främst Adam Ögren och jag tror att Nykvarn kommer bli mycket bättre i år. Jag tror att något av de här två lagen kan sno en tredjeplats bakom Linköping och Salem.

Salem har förstärkts av Jacob Björksiöö och Emil Björkan främst där även Ahmad Dakallah samt stadslagsuttagna Elliot Rydell är starka pjäser. Salem hade nio poäng på fyra matcher förra året och min känsla är att man definitivt borde kunna aspirera på en playoffplats.

Vänder vi oss till Linköping så har vi Ledberg i kombination med Solfjädern, ett gäng som gått relativt tungt under försäsongen både i träningsmatch och cup. Det återstår att se hur t.ex. Axel Falebrant matchas här, annars är det en del yngre förmågor från Ledberg och från Solfjädern så är Oskar Bååth det namnstarkaste man har. Jag tror dock inte man kommer ha något att göra med toppskiktet utan mer en mittenplats.

Vi har två Linköpingslag där FBC är det som kommer vara det starkare med David Henningsson, Jack Lindersson, Hampus Andersson och förhoppningsvis får vi även se Samuel Dahlberg Demir. Jag tror definitivt att vi kommer få se FBC på en topp tre placering, men däremot Linköping IBK med en del yngre spelare som främst tillhör division 2-truppen kommer få det tuffare.

Onyx var nya förra året och startade med sex poäng på fem matcher. Inte helt oväntat så visade Alexander Ljungmann sina förmågor och lär vara ett namn vi kan få se i Allsvenskan i år. En mittenplacering är nog klart rimligt.

Trosa Edanö kommer med ett yngre lag och har sedan ett par år tillbaka en framgångsrik 05-kull med flera spelare av spets. Främst tänker jag på Oscar Snell som är en irrationell och avig spelare,  men även Benjamin Lindskog är värd att nämna. Här är det dock ett snäpp upp och man får nog vara nöjda med att försöka ha 2-3 lag bakom sig.

Gnesta skulle kunna vara ett sådant lag, men Torshälla däremot brukar jag allt som oftast underskatta. Dels i USM förra året där jag fick äta upp det till sist, men JAS-Elit cup lämnade mycket att önska resultatmässigt och jag vågar nog säga att man inte hamnar högre upp än mitten.

Gruppvinnare: Linköping FBC

Utmanare: Salems IF & Strängnäs IBK

Poängligavinnare: Jack Lindersson, Linköping FBC

Tre spelare att hålla ögonen på:

  • Rasmus Gustafsson, Onyx IBS
  • Oscar Snell, Trosa Edanö IBK
  • Samuel Eklund, Linköping FBC

Grupp A

Grupp B

Grupp C

Grupp D

Grupp E

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar