JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Få bättre koll på HJ-JAS – Grupp H2

Precis om H1, så innehåller även denna gruppen enbart Göteborgslag utöver just Fristad från Boråstrakten. Här tror jag vi kommer få se en tydlig gruppetta med ett par andra lag som slåss bakom. Få bättre koll inför här!

Juniorallsvenskan H2, HJ18

IK Zenith

Fristads GoIF

IBF Backadalen /IBF Älvstranden

Lindome IBK

Lindås Rasta IBK

Mölndals IBF

Pixbo Wallenstam IBF

Den andra gruppen, som känns något mer ”ojämn” och där jag tror skikten kommer bli betydligt tydligare och att det kommer skilja mer poäng.

Den tydliga gruppvinnaren är såklart Pixbo, utan tvekan. Man tappar Torkelsson, Dahlström, Hellgren och Lindberg främst och även om Elias Rosenklint för stunden tagit en paus så värvade man starkt förra året med flera 03:er och med två av stadens bästa 05:er (kanske de två bästa), Oscar Hammarqvist och Daniel Kalentun in så blir det spetsigt igen. Även Adam Pettersson (IBK Göteborg) och Hannes Torgnysson (Partille) kommer in och alternativen man har att välja på är många. På det har man värvat en av landets mest lovande målvakter i Gustav Ringhagen som lär kunna vinna matcher på egen hand mot topplagen i den andra gruppen.

Vilka kan utmana? Lindås? Nej det tror jag inte. Även om Lindås gjorde ett bra USM med 03:erna och nu är förstärkta med Miki During så tror jag inte att man varken har spetsen eller bredden. Man tappar bara ett par 02:er, främst Tim Svan och Einar Pålsson och väl där skulle jag inte säga att det blir alltför kännbart, det finns lag som drabbats tyngre. Dock lär man kunna vara ett lag för playoff.

Ett lag som gått relativt starkt under försäsongen är Mölndal som i grund och botten är byggt på ett 05-lag. Ett par nya spelare från Vinga bland annat där Emil Sandström kanske är det som smäller högst. Det ska bli intressant att se om resultaten man gjort bara varit tillfälliga och även se hur man står sig när man möter t.ex. Lerum, Partille, Alingsås och Pixbo. Ett par av 05:erna lär även få lite chanser i division 1 där jag främst lobbar för Erik Johansson!

Fristad har knutit åt sig det mesta i sitt område där nu även Emil Glad och Liam Lindén är tillbaka efter ett år i Pixbo. Förra året började man med sex poäng på fyra matcher, men har haft det oväntat tufft under försäsongen i diverse cuper och den tilltänkta playoffplatsen kanske till sist uteblir. Helt omöjligt tror jag inte det är, men tufft blir det och jag tror mer att man t.ex. slåss med Fristad och Lindome än t.ex. Lindås. 

Vi har Zenith och Backadalen/Älvstranden som tidigare år inte mött just de här lagen, utan snarare lagen i den andra gruppen. Jag tror dock det blir två bottenlaget i det här fallet då man haft svårt under tidigare säsonger och har svårt att se vart poängen ska plockas i slutändan.

Kollar vi mot Lindome så finns blanda annat Adam Rydberg och Linus Stenholdt värda att nämna och under fjolåret hann man bara med en match när man fick stryk mot Lindås rejält. Här finns det dock klart rimligare uppgifter och jag tror Lindome kommer sälja sig dyrt i många matcher och bli en tuff nöt att knäcka.

Gruppvinnare: Pixbo Wallenstam IBF

Utmanare: Lindås IBK & Lindome IBK

Poängligavinnare: Gustav Eurén, Pixbo Wallenstam IBF

Tre spelare att hålla ögonen på:

  • Erik Johansson, Mölndals IBF
  • Daniel Kalentun, Pixbo Wallenstam IBF
  • Wilmer Eurén, IK Zenith

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar