JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Få bättre koll på DJ-JAS – grupp H

Sista gruppen ut på damsidan har ni nu här och samtliga gruppgenomgångar är därmed klara. Under morgondagen kommer ett sammanställt inlägg med dessa samlade där ni kan läsa allt under samma inlägg!

DJ-grupp H:

CL98IC

FBC Engelholm

FBC Kalmarsund / Ungdom

FC Helsingborg

IBK Lund/Elit

Malmö FBC

Växjö IBK / Utveckling

Åstorp/Kvidinge IBS /Åby IBK Klippan

Sista gruppen ut är Skåne/Smålandsgruppen. Åtta lag förra året och samma i år. Denna gången ut Stanstad och Landskrona/Häljarp, men istället med CL98 och Åstorp Kvidinge/Åby Klippan.

Om vi börjar i Skåne så har vi Lund som har ett par fina år bakom sig. Man vann 14 av 14 förra året, slog grupptvåan trots att man knappt hade spelare och var klart dominanta. Förmodligen hade man varit en utmanare till guldet. Tittar vi till avbräcken dock så är dom extremt tunga. Tvillingarna Karlsson har gjort sitt på grund av åldern och Ebba Törngren kom in på RIG. Bara på dessa tre spelare så pratar vi över 100 poäng från fjolåret. Även Mynta Persmark försvinner som nu senast var med U19 och frågan är vad avbräcken kommer göra. Emma Heander, Filippa Philipsson och Amanda Berg kommer göra poäng framåt, men där de två förstnämnda förväntas spela en del i SSL och frågan är hur mycket de kommer missa? Man har dock ett 03-04 lag som vann sin serie och jag tror man på nytt kommer vinna gruppen. Sigriad Garai och Elin Carlsson är två tjejer födda 2004 som hade skadeproblem förra säsongen som säkerligen är revanschsugna och det finns även ett par 05:er som fyller på. 

FC Helsingborg har flera år bakom sig med klart godkända resultat, trots att man tappat spelare under resans gång. Man har 03:erna som sin stomme och detta är deras år på pappret där flera av spelarna har representerat Skåne i distriktslagssammanhang. Hanna Jansson till Röke är dock ett tungt tapp, men i övrigt relativt intakt. Borde kunna ta en topp fyra igen.

Engelholm skrapade ihop starka 23 poäng förra året och hade på det en tredjeplats där det i sista chansen fanns möjlighet att nå en andraplats om resultaten gått rätt väg. Nja, stora delar av toppen i den interna poängligan är antingen för gamla alternativt har bytt klubb som t.ex. Nellie Jemth som valt spel i Munka Ljungby samt sin duktiga målvakt Esthelle Lomander. Det blir nog ingen repris denna säsongen.

Malmö tog ett ynka poäng förra året och vad talar för att det blir mer denna gången? Man kom till spel med ett ungt 04-lag, med ett par enstaka spelare födda både 2003 och 2005. Ett års rutin borde ha gjort gott och att man nu blir mer i ”rätt ålder” för att ställas mot detta motstånd. Man har nått mittenplaceringar i sina mer lokala serier och målsättningen borde kunna vara att nypa ett par poäng fler än förra året.

Sista laget från Skåne är Åstorp/Åby Klippan som kommer till spel. Åstorp som drog sig ur förra säsongen har både ett F03 lag samt ett F04 lag som nosat på toppskiktet i respektive serie. Att man nyttjar även Åby tror jag är för att ett par tjejer födda 2003 tagit klivit över dit för att spela division 3 och blir då även användbara här i JAS. Placering? Nedre mitten känns inte otänkbart.

Kikar vi istället mot Småland så har vi ett Växjö som nu två år i rad gjort mittenplaceringar. Mycket av spetsen finns i 03-kullen som Filippa Öberg, Elin Fransson, Stina Agermark och Julia Nilsson där dock Öberg är enda med meriter från Allsvenskt spel vilket det kanske är ett litet frågetecken för. Man borde kunna återupprepa sin prestation från fjolåret och vara ytterligare ett snäpp vassare att man borde kunna aspirera på en topp tre-placering.

Kalmarsund har flera år bakom sig av bra resultat där man även nått Innebandyfesten. En del 02:er på minuskontot även om t.ex. Hilma Liebgott knappt nyttjades. Man har ett starkt nyförvärv till A-laget i form av Evelina Pettersson från Craftstaden och om hon kommer till spel här så gör hon ruggig skillnad. I övrigt är Ebba Håkansson ett starkt kort framåt. Kalmarsund har dock inte reggat sina spelare i IBIS än, kan vi få se något avhopp eller så tro? Slutspelsplats känns absolut rimligt igen.

Sista laget ur är nykomlingen CL98, ett ungt lag som testar på JAS-spel. Den kombinationen har vi hört förut och det brukar ju tyvärr leda till att en del överkörningar. Blir det så även här? Nja, CL:s 05-lag har gjort fina resultat i sina serier och även om detta är ett snäpp upp så tror jag inte man blir överkörda. Svårt att plocka poäng kan man ha, men lagen lär få kämpa och jag tror CL kommer nypa ett par poäng lite här och där, kanske främst mot de svagare Skånelagen. Elsa Borgengren är enligt rapporter en mycket sevärd spelare som kan gå riktigt lång med sin innebandy!

Gruppvinnare: IBK Lund Elit

Utmanare: FBC Kalmarsund/Ungdom & Växjö IBK Utveckling

Poängligavinnare: Ebba Håkansson, FBC Kalmarsund

Tre spelare att hålla ögonen på:

  • Elsa Borgengren, CL98IC
  • Kajsa Krohn, Malmö FBC
  • Isabell Holm, IBK Lund/Elit

Grupp A

Grupp B

Grupp C

Grupp D

Grupp E

Grupp F

Grupp G

Helsingborgs Ebba Ekberg säger såhär om gruppen. 

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar