JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Gruppgenomgång: ”Tror vi är ett av de tuffaste lagen att möta”

Efter några dagars mellanrum med gruppgenomgångarna på damsidan så fortsätter vi med H-gruppen som är en av de sista.

H-gruppen innehåller Lund, Kalmarsund, Helsingborg, Växjö, Engelholm, Växjö, Åstorp/Åby Klippan samt CL98. Till vår hjälp har vi Helsingborgs Ebba Ekberg. – Om man tittar på topp tre denna säsongen så tror jag att man kommer att hitta oss, Kalmarsund och Lund. Tre klubbar med många duktiga och rutinerade spelare. När det gäller bottenskiktet så är det inget vi bryr oss om utan vi kollar bara på toppen, säger Ekberg till bloggen.

De flesta brukar lyfta fram en konkurrent som tuffast motstånd, men Ekberg tänker lite annorlunda. – Det är en grupp med flera duktiga lag och jag tror att det kommer att bli en jämn säsong. Jag tror att vi kommer bli ett av de tuffaste lagen att möta.

Vem tror du lägger beslag på titeln som poängdrottning?

– Sofia Alvérus från FC Helsingborg tror jag kommer att lägga beslag på titeln. Hon har bra spelförståelse och hon har ett grymt skott.

Förra året så tappade FCH en av sina viktigaste spelare till Lund. En spelare som blev det självklara valet om Ekberg skulle få välja att värva en spelare från en konkurrent. – Självklart skulle det vara att varva tillbaka Filippa Philipsson Eriksson från IBK Lund. Filippa spelade i Helsingborg fram tills förra säsongen då hon gick till Lund och det hade självklart varit kul om hon kom tillbaka. Hon har grym spelförståelse och riktigt vass teknik med klubba och boll. Hon är även en fantastisk lag kamrat som bidrar med mycket positivt både på och utanför plan.

Hur tror du er grupp står sig jämfört med andra grupper i Sverige?

– Jag tror att vår grupp kommer att stå sig bra jämfört med övriga i Sverige. Det visade vi om inte annat under SDF-SM i vintras när Skåne tog silver och visade att de hade ett gäng duktiga 03:or. Nästintill alla som spelade för skånelaget representerar ett lag i vår grupp.

Om du skulle få förändra något, vad hade du valt då?

– Om jag fick göra en förändring i JAS så skulle det vara att ändra upplägget på så sätt att ändra till effektiv tid.

FCH har flera år i rad varit ett mittenlag som gjort det bra, men inte nått hela vägen fram. I år vill man ta ett kliv till. –  Vår trupp i år skiljer sig inte allt för mycket från hur den såg ut våran första säsong i JAS för tre år sedan. I år består vår trupp utav spelare födda 03 och 04 som alla har mer erfarenhet av både JAS men även seniorspel. Nu går vi in för vår tredje säsong i JAS med en äldre och mer rutinerad trupp. Majoriteten av vår trupp är födda 03 och gör sin sista säsong i JAS, vi är därför extra sugna på topplacering och slutspel i år. Vi har en grym känsla i laget både på och utanför plan, jag tror att det är våran glädje och inställning som kommer göra oss till topplaget i år.

Grupp A

Grupp B

Grupp E

Grupp F

Grupp G

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar