JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Gruppgenomgång – Trots avbräcken: ”Vi har fått in många duktiga nyförvärv”

Vi sänker inte tempot utan försöker presentera en grupp varje dag. Nu har vi kommit till tjejernas F-grupp.

Denna gången har vi hjälp av Landvetters Emma Nilsson. Utöver Landvetter så finner vi Hovslätt, Lerum, Partille, Jönköping, Backadalen, Fristad, Fröjered och Kungälv, en grupp som har stora likheter med fjolårets plus ett par nya Göteborgsinslag. – Jag tror att topp tre kommer bestå av Fröjered, Lerum och Landvetter. Jag får gå lite på förra årets resultat eftersom det är svårt att få en uppfattning innan serien har hunnit starta. Fröjered som var vassa redan förra säsongen tappar vad jag vet bara några enstaka 02:or så de kommer nog fortsätta att ligga högt i serien. Lerum tappar en del 02:or som var med och tog en 7:e plats i inofficiella SM varav deras tongivande målvakten är en av dem. Men Lerum har en stark 03-grupp som spelat tillsammans länge och vad jag tror kommer stå för starkt motstånd. Mitt eget lag Landvetter håller jag också som topp tre då trots att vi har tappat två starka spelare till RIG har fått in flera duktiga nyförvärv från olika klubbar. Vid det inofficiella SM, DJ-17 som gick nyligen blev vi 5:a och fick kvitto på att vi är ett starkt lag som kommer utvecklas ännu mer tillsammans under säsongen. Hovslätt som var ett starkt lag förra säsongen och som tog sig till final i inofficiella SM där det blev en 2:a plats tror jag tyvärr tappar för många 02:or för att nå topp tre. Men allt kan hända.

– De som jag tror kommer få det tuffast i serien är nog Kungälv, Fristad och Backadalen. Det baserar jag egentligen på resultatet från förra säsongen, säger Nilsson till bloggen.

Vilka tror du blir tuffast att möta?

– I sådan tuff och jämn serie som jag tror att det kommer bli är det svårt att plocka ut just ett lag. Men Lerum kan t ex alltid bjuda på hårt motstånd.

Och det är i just nämnda Lerum som Nilsson tror att en eventuellt poängdrottning kan finnas också. – Jag tror att Ida Hawerman (FBC Lerum) kommer fortsätta att producera mycket poäng som hon gjorde förra säsongen. Hon har förmågan att placera ett hårt skott när hon kommer i fart.

Hennes önskade nyförvärv, om hon fick chansen att välja en spelare från en annan klubb, det finner vi däremot i Jönköpingstrakten. – Om jag fick chansen att värva en spelare hade jag valt Elin Knutsson (Hovslätt). Hon är en stabil, teknisk back som inte tvekar i närkamper. Hon är även en ödmjuk ledare både på och utanför planen.

Hur tror du er serie står sig mot övriga?

– Jag tror att våran grupp är en av dem tuffare grupperna med tanke på hur förra säsongen såg ut. Det var inte avgjort förens alldeles i slutet. Då fyra av förra säsongens lag, som även är med i denna gruppen hade chans att ta sig till slutspel. Tre av dessa lag valde att delta i inofficiella SM där alla tre tog sig till A-slutspel.

Om du fick chansen att förändra något, vad skulle det vara?

– Jag kan tycka att JAS-serien borde ha samma upplägg som divisionspel med effektiv tid istället för rullande.

På minuskontot har dock Landvetter två tuffa avbräck när både poänggöraren Ella Zetterstedt samt backen Josefin Selén har lämnat för RIG. – Det känns såklart tråkigt att tappa två jätteduktiga tjejer i laget. Men vi har verkligen fått in många duktiga nyförvärv och jag tror att vårt nya lag kommer att gå långt. Inför denna säsongen har både tränare och spelare gått in för att höja nivån ytterligare. Det är också kul att föreningen satsar på vårt lag.

Läs om grupp A här!

Läs om grupp B här!

Läs om grupp E här!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar