JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Gruppgenomgång: ”Skulle gynna lagen och spelarna med ett år till i JAS”

Igår startade vi upp med A-gruppen och vi fortsätter i ordning, hamnar något sydligare och går in på damernas B-grupp.

B-gruppen innehåller detta året Sundsvall, Falun, Björklinge, Storvreta, Strömsbro, Sandviken, Borlänge och KAIS Mora. Till vår hjälp har vi Sundsvalls Nora Skoglund. – Både Björklinge & Falun har breda trupper med många bollskickliga, snabba och poängfarliga spelare. I år kommer Sundsvall få många nya skickliga 03 och 04:or som kommer att spela i JAS och det kommer att bli en stark trupp. Det tillkommer många uthålliga tekniskt kunniga spelare som kommer att kunna stå upp bra mot det motstånd som väntar i serien. Botten är svårare att tippa då man ännu inte har särskilt bra koll på lagens fullständiga trupper. Jag tror därför på att Sandviken & Strömsbro kommer att befinna sig i tabellens botten. De båda lagen kommer in i JAS-serien som nykomlingar och därför tror jag att de kommer att få det lite svårare, säger Skoglund till bloggen.

Gruppen liknar fjolårets upplaga där Sundsvall hade en andraplats efter Falun i toppen. Samma lag tror Skoglund på nytt blir tuffast. – Jag tror att Falun kommer att vara det tuffaste laget att möta. Förra säsongen var de ett bra lag som producerade mycket och jag tror att de kommer vara minst lika starka även denna säsong.

Vem i gruppen tror du kan lägga beslag på titeln som poängdrottning? – Svår fråga. Det finns många poängfarliga spelare i gruppen och om Felicia Höglund, förra årets poängligavinnare, inte försvarar den titeln så tror jag att Katerina Tsantaridou eller Bella Forsling kommer kunna vara två spelare som producerar en hel del poäng.

Av tradition så brukar inte lag från B-gruppen och just dessa specifika distrikt vara de som tar sig hela vägen till Innebandyfesten och slåss om medaljerna om man ser till de senaste säsongerna. – Jag tror att vår grupp håller ganska jämn nivå med de andra grupperna i Sverige, men självklart finns det också grupper som sticker ut lite extra. Grupp A är exempelvis en av de grupperna som alltid har många starka lag.

Skoglund lyfter sedan det som vi också diskuterat, åldern i JAS för tjejer som skiljer sig mot killarnas. – Det skulle vara att 18-åringar (detta år 02:or) får vara med och spela i JAS. Lite mer som det fungerar på killsidan. Jag tror att det skulle gynna både lagen och spelarna med ett år till i JAS, även om många spelare ändå lyfts upp till seniornivå och på så sätt försvinner från JAS så finns fortfarande möjligheten att en del spelar i både JAS och seniorlaget.

Sundsvall deltog i DJ-invitational förra helgen och stötte på tufft motstånd. Vad krävs då för att mäta sig med de bästa i Sverige?

– Det var extremt tuffa matcher vi spelade men jag tycker att vi som lag stod upp bra trots vi inte tränat särskilt mycket tillsammans i hall under sommaren. Jag tror att det skulle kunnat bli andra resultat ifall vi hade tränat mer tillsammans i hall. Då skulle vi kunnat spelat ihop oss bättre och kunnat spela på det sätt som vi avslutade den förra säsongen på. Jag tycker nämligen att vi inte riktigt kom upp i samma bolltempo som vi höll då. Det är en av de sakerna som vi skulle behöva förbättra för att slå topplagen. Att höja bolltempot och förbättra passningsspelet tror jag definitivt skulle kunna ta oss till högre en placering.

Under DJ Invitational var det även ganska målsnålt från våran sida vilket beror på att vi tog alldeles för lite avslut. Det är något som absolut skulle behöva förbättras. Sedan var vi inte heller särskilt aktiva runt motståndarnas mål vilket gjorde att de snabbt fick undan returerna som vi inte var tillräckligt snabba på.

Läs mer om grupp A här!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar