JAS-bloggen
Intervjuer

Gruppgenomgång: ”Lag i norra gruppen har tagit många medaljer”

Efter att ha nyttjat spelarnas åsikter på killsidan så gör vi nu samma på damsidan. En spelare i varje grupp för chansen att säga sitt.

Först ut är damernas A-grupp där vi finner RIG, Luleå, Dalen, Gimonäs, Gullänget Kroksta, Umeå City, Umeå Västra, Öjebyn och Örnsköldsvik. Till vår hjälp har vi RIG Umeå:s Cajsa Alm. – Jag tror att RIG, Örnsköldsvik och Umeå Västra kommer att slåss om platserna. Jag har lite dålig koll på de några av lagen i gruppen så därför vill jag inte spekulera kring bottenskiktet, säger Alm till bloggen.

Sedan IKSU försvann så har RIG inte haft någon utmanare till 100 % även om Örnsköldsvik nöp ett poäng förra året. – Jag tror att Örnsköldsvik kommer vara väldigt starka denna säsongen. Jag tror även att Umeå Västra kommer vara ett tufft motstånd då de har breddat truppen. Men måste jag säga ett lag så blir det nog Örnsköldsvik.

Vem i gruppen tror du kan lägga beslag på titeln som poängkung?

– Thea Löfborg är en stark poängspelare och jag tror att hon kan ligga högt i poängligan i år igen. Sedan så vet jag även att Livia Svartvadet är bra på att göra poäng så hon kommer säkert slåss om förstaplatsen.

Svartvadet är ju en av Örnsköldsviks nyförvärv, ”Ö-vik” har många nya spelare från Moälven och Jäbo. Och det är just från konkurrenten som vi hämtar Alms önskade nyförvärv om hon skulle få välja fritt i de andra klubbarna. – Det finns många bra spelare i serien. Men skulle jag peka ut en så skulle det vara Klara Nyberg som spelar i ÖIB eftersom hon är väldigt stark fysiskt och har bra teknik.

Hur tror du er grupp står sig i kvalité kontra övriga grupper runtom i Sverige?

– I de södra grupperna så ser det ut som att lagen är mer jämna och tar mer poäng av varandra till skillnad från grupp A där det ofta finns en tydlig topp och botten. Om man tittar tillbaka några säsonger så har lag i norra grupperna tagit många medaljer på innebandyfesten. Jag tror därför att de norra lagen har stor chans i år igen.

Frågan kring en potentiell regelförändring blir intressant med tanke på att det kan skilja sig från killsidan då åldrarna är olika osv. Här är Alms uppfattning. – Det skulle vara väldigt roligt att få möta JAS lag från andra grupper och inte bara lagen från sin grupp. Då får man mäta sig med lagen från södra Sverige också.

När vi gjorde intervjun på killsidan så var vi inne och snuddade vi att RIG i media ofta får ta emot en del kritik och liknande. Alm får samma påstående. – Ja, det är något som man märker av. I början var det väldigt ovant, men man har lärt sig allt eftersom att inte ta åt sig och att inte slösa energi på det negativa som skrivs.

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar