JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Gruppgenomgång: ”Vi tjejer borde få spela ytterligare ett år”

Nästa grupp ut att synas på damsidan är G-gruppen, när vi nu börjar gå in på de sista.

G-gruppen innehåller Pixbo, Warberg, Onsala, Älvstranden, Zenith/Öckerö, Lindås Träslövsläge samt Varla. Till vår hjälp har vi Pixbos Alice Dahlberg. – Jag tror att topp tre kommer att bestå utav Pixbo, Warberg och Onsala. Detta tror jag då vi i Pixbo har ett starkt lag, precis som förra säsongen. Både Warberg och Onsala är två lag jag tycker är väldigt duktiga och svåra att möta. Gällande botten tycke jag det är ganska svårt att gissa då det är några nya lag med, jag tror att det kommer att bli ganska jämnt. Jag tror dock att Älvstanden kan vara en liten uppstickare med sina duktiga 05or och som gammal Lindåsare så hoppas jag förstås att det går bra för min gamla klubb, säger Dahlberg till bloggen.

Även om Dahlberg är ny i laget så har hon spelat i samma JAS-serie förut och stött på lagen flertalet gånger om. Det finns ett lag hon lobbar för som ser ut att bli tuffa på förhand. – Warberg tror jag blir det tuffaste motståndet. Tycker alltid att det har varit tufft att möta detta samspelta lag. De har många bra spelare!

En potentiell poängdrottning finner hon dock i sitt eget lag istället om hon får gissa. – Axina Petterson från Pixbo! Hon lägger många fina passningar och har ett bra skott.

Vem skulle du vilja värva om det var möjligt att ta någon från en konkurrent?

– Olivia Hjortlöv från Lindås. Hon är en spelare med en bra spelförståelse, bra skott och en härlig lagkamrat att ha i gruppen.

Hur tror du eran grupp står sig jämfört med de andra grupperna?
– Som i så många andra grupper tror jag att det kommer vara många jämna och bra matcher. Jag tror att våran grupp står sig bra i konkurrens med de andra. Sedan finns väldigt många andra bra lag i de övriga grupperna som exempelvis Lund, RIG och Hovslätt.

Dahlberg tycker precis som flera andra om att det som borde förändras i damernas JAS, det är åldern. – Jag tycker att det borde vara samma åldersgräns på killar och tjejer så att vi tjejer får spela ytterligare ett år i JAS. Detta hade ökat kvaliteten på matcherna och gett chanser till mindre klubbar att spela bra innebandy längre.

Dahlberg är alltså ny i laget och kommer till Pixbo från Lindås, bland annat tillsammans med Maja Fogelhamre. Såhär säger hon om sin första tid i laget. – Jag skulle säga att första tiden med laget har varit fantastiskt. Det är ett riktigt härligt gäng både på och utanför planen. Det är också väldigt kul att få spela med så många bra spelare! När jag började i Pixbo körde vi endast fys utomhus och fick gå in i hallen rätt sent pågrund av Corona, vilket såklart har varit lite tråkigt. Men nu när innebandyn har börjat sätta igång igen känns det ännu roligare med den nya miljön!

Läs mer om grupp A här!

Läs mer om grupp B här!

Läs mer om grupp E här!

Läs mer om grupp F här!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar