JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Få bättre koll på DJ-JAS – grupp B

Efter gårdagens A-grupp så forsätter vi söderut och hamnar i B-gruppen där vi har lag från bland annat Västernorrland, Gästrikland, Dalarna och Uppland.

DJ-grupp B:

Björklinge BK

IBF Borlänge

IBF Falun Utveckling

KAIS Mora UIF

Sandvikens AIK

Storvreta IBK

Strömsbro IF

Sundsvalls IBF

Här delas Uppsalalagen där vi får Storvreta och Björklinge i B-gruppen, precis som förra året. Strömsbro som drog sig ur förra året gör ett nytt försök och Sandviken är nykomlingar.

Om vi börjar i det förväntade toppskiktet så lär vi finna Falun som förra året vann gruppen. Ett par 02:er försvinner, men få med betydande roller. Tova Hahn och Ella Paavola är det med mest speltid, men annars är det många spelare med distriktslagrutin som finns kvar och tillkommer gör bland annat ett par spelare från Björklinge som Sanna Oljemark samt Katerina Tsantaridou vilket kommer ge truppen lite extra kvalité. Absolut ett topplag igen!

Sundsvall tog en andraplats under våren och var även med och spelade DJ Invitational här nu i augusti där man bland annat lyckades slå Hovslätt i gruppspelet vilket är en stark insats. Man tappar dock mycket 02:er, en stor stomme och även om poänggöraren Felicia Höglund finns kvar så är frågan vad man mer kan fylla på med? Ett 03-04 gäng finns det som nöp en tredjeplats i sin serie 2A, några med lite spel i division 1, men jag tror inte riktigt på samma spets denna gången. Topp fyra?

Borlänge var jumbo sist med enbart fyra poäng, trots att man nyttjade en av Sveriges bästa 02:er i Agnes Sälgström i nästan hälften av matcherna. Även om det gick tufft i JAS, så har man gjort bättre resultat i sina serier därunder med sitt 04-lag som stomme i både en flickserie, men även i 03-04 GUD. De fyra poängen borde kunna dubblas utan problem detta året!

Sandviken är nykomlingar och spelade förra året bland annat i en 00-02 GUD-serie där man tog en andraplats. I laget fanns mycket 03:er som representerat Gästrikland och man skuggade även Borlänges 04:er i sin serie och tog platsen bakom. Här då? Jo, jag ser inte B-gruppen som den starkaste och man ska nog inte behöva be om ursäkt. Ett tungt tapp ser dock ut att vara Denice Lindén som var lagets poängbästa spelare som nu verkar återfinnas i Gävle.

KAIS Mora med en fin tradition borde vara att räkna med, även om det blev en fjärdeplats i våras. KAIS var i sin tur ett av de lagen som skuggade Sandviken i 00-02 serien med sex poäng efter. Framåt lär Tess Nilsson, bördig från Värmland vara viktig och behöva ta ytterligare kliv om man ska nå hela vägen fram.

Strömsbro drog sig ur JAS förra året av någon anledning, för sett till IBIS verkar man ha spelare. Om jag inte har helt fel var det något kaosartat kring klubbens damlag om det kanske var det som påverkat något. Det ser ut att bli en blandad 03-04 stomme och frågan är vad man kan åstadkomma?

Storvreta slutade på 12 poäng sist och genomför nu en ordentligt satsning på damsidan. Kan detta smitta av sig till DJ-verksamheten? Underifrån är det lite 04:er som fyller på bland annat, men inget som direkt skrämmer. Utifrån har ett par spelare anslutit, bland annat Maja Rikner och Wilma Simonsson. En mittenplacering känns rimligt!

Sist ut är Björklinge som för ett par säsonger sedan var lite av en komet som kom från ingenstans. Den effekten uteblev lite det sista, även om man tog en tredjeplats till sist. Nu försvinner ett par spelare till Falun, någon till Storvreta, Ida Berglund och Julia Hansson är ett år för gamla och den fina 03-kullen med Ragnarsson, Weidenberg och Björndahl slutade under säsongen. Med dessa spelare hade de kunnat vara ett topplag, utan blir de nu ett bottenlag denna gången troligtsvis.

Gruppvinnare: IBF Falun Ungdom

Utmanare: Sundsvalls IBF & KAIS Mora UIF

Poängligavinnare: Felicia Höglund, Sundsvalls IBF

Tre spelare att hålla ögonen på:

  • Tyra Östling, Strömsbro IF
  • Katerina Tsantaridou, IBF Falun Ungdom
  • Elsa Loklint, Storvreta IBK

Läs om A-gruppen här!

Sundsvalls Nora Skoglund säger såhär om gruppen!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar