JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Få bättre koll på DJ-JAS – grupp G

Näst sista gruppen ut är G-gruppen när vi finner resterande lag i Göteborg samt även involverar lagen från Hallandsdistriktet.

DJ-grupp G:

IBF Älvstranden

IK Zenith / Öckerö IBK

Lindås Rasta IBK

Onsala IBK

Pixbo Wallenstam IBF

Träslövsläge IF / Tvååkers IBK

Warberg IBF

Varla IBK

En bekant grupp med fjolårets G-grupp där Zenith istället kombinerar med Öckerö, Lindome utgår, Kungälv bytt grupp och Älvstranden samt Varla tillkommit.

Om vi börjar i Göteborg och toppen så har vi Pixbo som förväntas vinna gruppen i de flestas ögon. Man har på pluskontot Dahlberg&Fogelhamre från Lindås och målvakt Standar från Partille. Man gjorde det godkänt under DJ invitational och för några helger sedan när man hade en liten egen fyrlagscup så lämnade man ett nytt styrkebesked. Visst ett par 02:er av bra kvalité med framförallt Justina Eliasson i spetsen försvinner, men dom har lika många 03:er med stadslagsmeriter och offensiv styrka i Axina Pettersson bland annat. Det blir gruppseger på nytt!

Om vi struntar i geografin och kollar vilket lag som skulle kunna utmana så kikar vi mot Warberg. Förra året var man sex poäng bakom just Pixbo innan lagen skulle mötas i den sista omgången. Det som kanske talar emot lite är att man inte hade någon riktig uttalad poängspruta förra året och om man ser till den interna topp fyran så försvinner tre av dessa på grund av ålder i år samtidigt som Julia Udd har valt spel i Munka. Vem kan axla den offensiva rollen? Elsa Annervi?

Tittar vi på fjolårets överraskningar så var Onsala en klart positiv sådan. 25 poäng i sin första säsong och en tredjeplats är väldigt starkt. Man har ett väldigt ungt lag med mycket 04:er där Disa Öhman är ett tapp av 02:erna. Många av de yngre tjejerna spelar både division 2 och 3 i Hallandistriktet och har mycket matcher i benen. Kan man ta en topp tre igen? Absolut inte omöjligt!

Lindås tog 13 poäng förra året och har nu tappat sina fem bästa poängplockare. Två till Pixbo, en till Backadalen, en till Partille och en som är för gammal samt en duktig 05-målvakt till Landvetter. Utöver det har fler spelare med matcher i benen lämnat för Vinga, Landvetter. Tufft med andra ord? Ja, man tvingas nog slänga in mycket av sitt 05-lag för att få ihop en hyfsat bred trupp och jag tror att det blir tungt att nå alltför många fler poäng än förra året. Esther Vungi är en ung tjejs född 2005 som hade en del speltid redan förra året och lär bli än bättre i år.

Varla då? Ett 05-lag med enstaka 04:er som t.ex. förlorade en DM-final mot Onsala förra säsongen. Man har spelat hela gänget i division 3-serien där man landade på 25 poäng, åtta poäng upp till Varla bland annat samt en flickserie. Känslan är att man är i snarlik sits som Onsla förra året och kan nog bli en obehaglig överraskning för många.

Zenith kombinerar nu alltså med Öckerö istället och var jumbo förra året med bara tre poäng. Zenith har sitt F02-03 lag i en ganska låg flickserie där man har en blandad ålder på spelarna, alltifrån 2002 ner till 2005 och det är just dessa tjejer som kommer spela i JAS-serien. Öckerö spelade med sitt F04 lag i samma serie och slutade strax bakom Zenith. Dessa kombinerar nu alltså och jag tror tyvärr inte att man lyckas lyfta från botten denna gången heller.

Älvstranden är nya denna säsongen och inkommer med ett F05-lag som stomme. Om man jämför t.ex. med Zenith och Öckerö som spelade i D-serien, så spelade Älvstranden istället i B-serien vilket är en klar skillnad. Väl i den serien kan man jämföra med att man t.ex. förlorat mot Warberg F04 och Lindås F05, spelare man nu kommer möta även i den här serien. Vad blir utfallet då? Med det unga laget man har så skulle jag tro att man hamnar i botten tillsammans med Zenith/Öckerö, Träslövsläge/Tvååker och kanske LindåsMan behöver ett par års rutin innan man kan få träff fullt ut.

Sist ut är Träslövsläge som förra året tog 10 poäng och som nu kombinerar med Tvååker istället. Dock tappar man flera 02:er nu, bland annat Julia Gustafsson och frågan är då vad Tvååker kan bidra med? Tvååker har några tjejer som spelat seniorspel enbart och som nu får chansen i juniorspel. Utfallet tror jag dock inte blir succé utan jag tror på en plats bland de tre sämsta i botten.

Gruppvinnare: Pixbo Wallenstam IBF

Utmanare: Warberg IBF & Onsala IBK

Poängligavinnare: Elin Egner, Onsala IBK

Tre spelare att hålla ögonen på:

  • Nelly Cerina, IBF Älvstranden
  • Elin Egnér, Onsala IBK
  • Lovisa Eliasson, Pixbo Wallenstam IBF

Grupp A

Grupp B

Grupp C

Grupp D

Grupp E

Grupp F

Pixbos nyförvärv Alice Dahlberg säger följande.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar