JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Gruppgenomgång: ”Var bättre än minst hälften av lagen i vår grupp”

C-gruppen har ett liknande utseende sett till fjolåret, med lag från flertalet olika distrikt. Uppland, Stockholm och Västmanland.

Vi finner Väsby, Rotebro, Bele, Hässelby, Vallentuna, Arlanda och Järfälla från Stockholm, Stenhagen/Hagunda från Uppsala och Skälby samt Västerås/Surahammar från Västmanland. Till experthjälp har vi Lucas Helle från Väsby. – Jag tror att Väsby AIK kommer finnas i toppen tillsammans med Västerås och Rotebro. Jag har mött dom förut och det är två starka lag. Bottenskiktet är jag mer osäker på, säger Helle till bloggen.

Ett gäng har man mött i Storvretacupen och det är just det laget som han tror kan bli tuffaste nöten. – Jag tror att Västerås är revansch sugna efter att vi slog dom i finalen i Storvretacupen. Så det kan bli en utmaning.

Vem i gruppen tror du kan lägga beslag på titeln som poängkung?

– Blir det inte jag så gissar jag på Jesper Jonsson från Väsby AIK. En väldigt duktig spelare. Hjalmar Hjort kommer nog också producera mycket poäng.

Samma namn dyker upp när Helle får frågan vem han helst skulle värva från en konkurrent om man fick möjligheten att välja en spelare. – Jag skulle värvat Hjalmar Hjort från Bele Barkarby. Han är en grym spelare som kan göra mycket poäng.

Hur tror du er grupp står sig i kvalité kontra övriga grupper runtom i Sverige?

– Överlag tror jag att vi står oss helt okej jämfört med de andra grupperna, som jag ser det har varje grupp har ett par starka lag.

Nästa fråga är en av de mest intressanta som samtliga spelare fått – vad de skulle önska för förändring i JAS. – Jag tycker att grupperna borde ha mer jämnstarka lag. Det kommer alltid finnas lag som är snäppet bättre men det är inte roligt för något lag om det blir för stora siffror. Elitgrupp kanske är en bra idé.

Även om Väsby förra året var nykomlingar så var de 15 inspelade poängen något i underkant enligt bloggen sett till en ganska svag grupp och att man ändå hade en klart intressant trupp. – Jag känner absolut att vi kunde ha kommit högre i tabellen, tycker att vi var bättre än minst hälften av alla lag i vår grupp. Ojämn prestation från laget och otur med skador, bland annat jag och Jonte Spåls skadade oss tidigt i säsongen. Jag tror inte ens jag spelade hälften av alla JAS matcher.

I Stockholm råder det ju en ständig kamp om att vara bäst. Vilka lag tycker du tillhör toppen i Stockholm? – Inför den här säsongen tror jag att Väsby, Huddinge och Värmdö är topplagen i Stockholm. Huddinge har en av Stockholms absolut bästa målvakter i Sebastian Svensson. Värmdö har väldigt många talangfulla spelare som bland annat Emil Mattson och Viktor Berg.

Läs mer om grupp B här!

Läs mer om grupp I här!

Läs mer om grupp J här!

Läs mer om grupp D här!

Läs mer om grupp F här!

Läs mer om grupp H här!

Läs mer om grupp G här!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar