JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Gruppgenomgång: ”Man vill vara det bästa laget i Uppsala”

Vi ökar tempot ytterligare och trycker ut nästa grupp direkt, denna gången är det B-gruppen vi går igenom.

B-gruppen innehåller Falun, Sundsvall, KAIS Mora, Hudik/Björkberg, Håsta, Sirius, Storvreta, Sandviken, Borlänge och Gävle. Till vår hjälp har vi Sirius Emil Eriksson, där Sirius alltså hamnar i en ny grupp sett till fjolåret då man istället mötte lag från Uppsala, Västerås och Stockholm. – Finns många duktiga lag i våran JAS grupp där jag tror att de blir vi (Sirius), Falun och Storvreta som kommer vara på de tre första platserna, sedan har jag inte så bra koll på några av lagen men tror att KAIS Mora, Hudik/Björkberg och Håsta kommer hamna i botten, säger Eriksson kring gruppen.

Vilka tror du blir tuffast att möta?

– Jag tror att Falun kommer bli det tuffaste laget att möta eftersom dem är väldigt spelskickliga och har många bra spelare individuellt.

Sirius har ett nyförvärv som återvänder efter två säsonger i Storvreta och det är just den spelaren som Eriksson lyfter som potentiell poängligavinnare. – Jättesvårt att säga eftersom det finns  många poängkungar men om jag skulle välja någon så skulle de nog vara  Benjamin Hafdell från Sirius då några av hans bra egenskaper på plan är att skjuta och göra poäng.

Om du skulle få välja en valfri spelare från ett annat lag att värva, vem?

– Svår fråga, eftersom de finns sjukt många bra spelare men om jag skulle välja någon så blir det nog Melker Hemmingberg från Falun då han är en väldigt duktig innebandyspelare.

B-gruppen har ett par aspiranter som kan gå långt denna säsongen är känslan och att gruppen håller bra kvalité. – Jag tror att våran grupp står sig bra i förhållande till de andra grupperna eftersom många lag i våran grupp är duktiga rent spelmässigt och många av spelarna är spelskickliga.

Om du skulle få välja att ändra något i JAS-upplägget, vad skulle det bli?

– Är inte så jätteinsatt om själva uppläggen och sånt kring JAS men om jag skulle ändra något så skulle de vara att ha längre än 5 minuter mellan perioderna.

Som det nämndes högre upp så gör Sirius ett byte denna säsongen och hamnar med mer lag norrifrån i sin grupp. – Jag tycker att det bytet ska bli kul, fanns några lag som var roliga och möta men de är alltid kul när man får möta nya lag så tycker bara att det ska bli kul. Kommer troligtvis också bli tufft eftersom det är många bra lag med i våran JAS grupp.

Rivaliteten med Storvreta, hur stor är den? Känslan är att det skiljer lite i vissa ålderskullar?

– Skulle säga att kampen om vilka som är bäst i Uppsala alltid är lika stor och alla dem matcherna har lika stor rivalitet. Så har det varit i alla kullar och kommer alltid att vara. Man vill vara det bästa laget i Uppsala och dem matcherna är otroligt roliga att spela.

Läs om grupp I här!

Läs om grupp J här!

Läs om grupp D här!

Läs om grupp F här!

Läs om grupp H här!

Läs om grupp G här!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar