JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Gruppgenomgång: ”Säger att vi har sämst lag i Stockholm”

Efter att vi hållt oss i de nedre regionerna i Sverige går vi istället upp till Stockholm och tar tempen på en av de två grupperna.

Den ”rena” Stockholmsgruppen är D-gruppen som innehåller AIK, Djurgården, Värmdö, Huddinge, Täby, Åkersberga, Älvsjö, Farsta, Tyresö och Tungelsta/Västerhaninge. Till hjälp har vi Huddinges pålitlige poängplockare Elvis Lyttegård. – Svår fråga, har inte mött alla lag i serien ,men på förhand ser det ut som topp tre kommer vara Huddinge, Tungelsta och Djurgården. Tre lag med bra trupper och fina förutsättningar i from av träningsanläggningar och tränarstab. Dessvärre har vi i Huddinge bytt hemmaborg från den fina och anrika Tomtbergahallen till den diskutabelt fräschare Glömstahallen. Att gissa tre lag som kommer finnas i botten är relativt svårt eftersom jag inte har koll på alla lag i gruppen men högst troligtvis kommer både Värmdö och Tyresö husera i de nedre delarna av tabellen, säger Lyttegård till bloggen.

Vilka som blir gruppens tuffaste utmanare väljer han i mångas ögon ett något oväntat motstånd, med en viss glimt i ögat kan man nog ana. – Eftersom vi har för många Gnagare i laget kommer många av grabbar ha svårt att stänga av sina AIK-hjärtan och motivera sig till att vinna. Vet även att Coach Hugo Suurna är ett stort AIK fan så han kanske drar till med någon underlig uppställning just den matchen.

Vem tror du blir gruppens poängkung?

– Hört rykten om att Tyresös Philip Wiss har tränat helt sinnessjukt mycket denna sommar och skall enligt säkra källor vara ett djur nästa säsong. Har dock sett en och en annan bira på hans Snapchat mystory så får se hur det egentligen blir med den saken

Om du skulle få välja valfri spelare från en konkurrent att värva, vem hade det blivit?

– Lucas Wärn. En av gruppens skönaste profiler och är även extremt duktig och svår att möta.

Det vanligaste kring Stockholm är ett det oftast blir en ”ren” grupp där den andra istället blandas med lag från Västmanland/Uppsala. Denna ”rena” gruppen känns dock något blandad i kvalité vilket Lyttegård erkänner. – Har knappt någon koll alls på alla lagen utanför Stockholm. Dock känns det väll som på senaste åren att Stockholms lagen aldrig tagit sig särskilt långt och därmed bör våran ”Stockholm-grupp” vara svagare än resterande Sveriges grupper.

Tidigare så har frågan kring förändring väckt saker som förändrar speltid, kvalspel och dylikt. Här får vi istället en helt annan input och ett nytänk. – Jag skulle förbjuda det klassiska innebandy fenomenet med att alla lagets spelare går in på planen och gör High-five med varandra efter att laget har gjort mål. Det ser endast löjligt ut och tar extra tid vilket gör sporten ännu mindre publikvänlig.  Visst ,jag förstår om alla springer in och firar om man gör 3-2 19.55 i tredje mot RIG hemma. Men när man för tionde gången skall traska in på planen och göra några trötta High fives efter att ha prickat in 11-2 mot Segeltorp borta blir det bara töntigt.

Det är ju oftast mycket snack om vem som är bäst i stan och liknande. Tycker du att ni lägger beslag på den nu efter en bra fjolårssäsong och flera starka värvningar?  Alla innebandymedier skriver om Huddinge som bäst i stan och tippar oss som både gruppvinnare och seriefavoriter. Dessvärre så brukar dessa så kallade ”tippningar” aldrig stämma och resultaten brukar bli helt tvärtom mot vad som skrivs i medierna. Därför är jag lite irrationell och säger att vi Huddinge IBS har sämst lag i Stockholm och med 99% säkerhet kommer sluta på en sista plats i serien. Sedan håller jag tummarna på att tippnings-mönstret upprepar sig och att de verkliga resultaten motbevisar vad som skrivs i medierna.

Stockholmslagen har ju haft svårt att gå långt i JAS. Även om t.ex. Salem och Djurgården har nått Festen så räckte det inte hela vägen fram vilket även går att jämföra med Farstas 96-kull som väl på plats föll. Vad ligger då bakom de blandade resultaten? – Det finns för många ”bra” lag i Stockholm och alla spelare är lojala mot just sin hemort och moderklubb. Vilket gör att länets alla duktiga spelare är utspridda i flera olika klubbar istället för att samlas i en klubb. I mindre städer blir det lättare att en klubb dominerar helt och att alla duktiga spelare söker sig dit och därmed samlas all kompetens under en förening.

Läs om G-gruppen här

Läs om H-gruppen här

Läs om F-gruppen här

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar