JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Gruppgenomgång: ”Spelar man kontinuerligt i allsvenskan ska man vara i toppen”

Efter en dags uppehåll så går vi vidare och denna gången landar vi i F-gruppen.

F-gruppen innehåller lag främst från Värmland och Örebro. Vi finner alltså Karlstad, Skoghall, Hagfors/Edebäck, Kristinehamn, Hultberg/Björkås, Lillån, Örebro Ungdom, Örebro SK samt Lockerud i gruppen. Vi tar hjälp av Örebro SK:s Isac Reinholdsson denna gången som ger sin syn på gruppen. – Jag tror att Karlstad, vi och Lillån kniper dom platserna. Tror också att serien kommer att vara jämnare än på länge och där alla lagen har goda chanser att slå varandra om man inte kommer upp i nivå. Vilka som kommer i botten får tiden med andra ord utvisa, säger Reinholdsson till bloggen.

Lagen man ställs mot har man mött under tidigare säsong och det är just ett som Reinholdsson lyfter fram som allmänt tuffa. – Karlstad är alltid bra och svåra att möta. Deras spelare brukar oftast vara välskolade och fysiskt starka så kommer bli riktigt bra och roliga matcher mot dom.

Vem i gruppen tror du kan lägga beslag på titeln som poängkung?

– Jag hoppas ju givetvis att jag själv ska kunna utvecklas så pass mycket att jag kan göra mycket poäng och vara i toppen på den ligan men annars säger jag Anton Dahlström. Spelar man kontinuerligt i allsvenskan så ska man vara i toppen.

SK har ju under sommarens fönster plockat in flertalet spelare från Örebro Ungdom, men det finns ytterligare en spelare därifrån som Reinholdsson ser som en drömvärvning om han fick välja en spelare i valfri klubb. – Emil Saverstam. En otroligt duktig tvåvägsback och han är en härlig kille.

Hur tror du er grupp står sig i kvalité kontra övriga grupper runtom i Sverige? – Jag tror vår grupp har bra kvalitet med många spelare som spelar i div 1 eller Allsvenskan till vardags. Något lag brukar oftast ”krångla” sig vidare till festen från vår grupp så vi får väl se vilket lag det blir i år.

Kring en regelförändring så tycker Örebrospelaren att det finns en uppenbar grej att förändra snarast. – Effektiv speltid är ju ett måste tycker jag att ändra till. Vi pratar ändå om de bästa juniorspelarna i Sverige som tillvardags spelar i seniorserier där det är effektiv speltid så det borde vara en självklarhet tycker jag.

Vi snuddade vid det kort raderna ovanför, men Örebro SK har flera intressanta nyförvärv, inte minst Malte Eriksson och i mångas ögon har man seglat upp som en förväntad toppkonkurrent. – Kanske lite förväntningar på oss, vi har dock en tydlig tvåårs plan där vi ska försöka hålla en hög nivå under åtminstone två år.

Vad i er satsning tror du gör att folk lockas till er?

– Vi är en bra organisation med en bra verksamhet och många duktiga spelare och ett skönt gäng.

Läs om G-gruppen här

Läs om H-gruppen här

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar