JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Gruppgenomgång: ”Förra säsongen levde vi inte upp till vårt klubbmärke”

Vi fortsätter genomgångarna med I-gruppen, även det en grupp med ett nytt utseende där vi finner resten av Skånelagen.

Från Skåne är det Helsingborg, Munka och Engelholm, som hamnar tillsammans med Warberg, Träslövsläge, Varla, Lindås och Lindome där Sandö redan dragit sig ur. Till hjälp har vi en av Warbergs ledande spelare, Love Björklund som har flera JAS-år bakom sig. – Årets JAS grupp är inte sig lik jämfört med vad de har varit tidigare år jag varit med, detta året är de en blandning av lag får Göteborg till Skåne. Jag har hyfsat bra koll på Göteborgs lagen men lite sämre koll på Skåne lagen. Men om jag skulle tippa på vilka som kommer strida om playoff platserna iår tror jag Varla, vi och lindås.  Varla var starka fjolårets säsong och lyckades knipa till sig en slutspelsplats, däremot har de tappat Adam Torkelsson som var och är en tongivande spelare för vilket lag som helst, men tror ändå de blir starka denna säsong.

Vi själva hade en väldigt tuff och jobbig säsong 19/20, vi förlorade onödigt poäng i viktiga matcher och brände våra chanser om playoff rätt tidigt. Denna säsong har vi fått in en del nyförvärv och min känsla är att vi kommer lyckas sno åt oss en playoff plats, men de kommer inte bli en dans på rosor.  Lindås har alltid varit starka och tuffa att möta, vet om att de har en stark 03 kull och värvat in en del spelare som är väldigt skickliga. De kommer garanterat att vara med och fightas om en playoff plats.  Bottenstrid är svår och tippa på förhand, men tror Träslövsläge kommer få de tuff med tanke på att deras stomme består av 04:or. Sen utöver de vågar jag inte tippa mer, Lindome till exempel är ett bra lag som jag tror kommer ligga runt mittenstriden men kan överraska med sina duktiga 03:or.

Björklund är övertygad om vilket det tuffaste laget kommer bli att möta.

– Utan tvekan kommer Lindås bli de tuffaste laget att slå.

Vem i gruppen tror du kan lägga beslag på titeln som poängkung? – Om Lindås nyförvärv Tim Svan kommer spela JAS kommer han vara en het kandidat till att vinna poängligan. Sen inte minst Filip Erheden om han spelar JAS iår för oss kommer han också vara där upp i toppen av poängligan, garanterat.

När frågan till Björklund kommer kring vem han skulle vilja värva från en konkurrent om chansen fanns så letar han sig norrut ett par mil till Varla. – Oskar Käll från Varla hade inte varit helt fel och få in i truppen, en spelare men mycket fart och minst sagt bra teknik.

Hur tror du er grupp står sig i kvalité kontra övriga grupper runtom i Sverige?

– Tror den står sig ändå hyfsat okej, men andra grupper som grupp J, H och E till exempel är grupper med starka lag. Om man ska nämna några Växjö, Jönköping, Genarp och Strängnäs. Sen har vi lag som Lerum och RIG som jag tror kommer vara några av de lagen som kommer längst, men som har något sämre lag i sin grupp jämför med deras kvalitet. Vilket kommer gynna dom väldigt mycket.

Kring regelförändringen så har vi hittills fått en hel del olika förslag, men här kommer en helt ny och intressant input. – Skulle nog vilja att de var ett mer av ett slutspel tänk, alltså inte bara en match i playoff 1 och sen en match i playoff 2. Utan att man går till playoff och möter ett lag i bäst av tre eller fem matcher. Tycker att en match inte behöver spegla vilket lag som är bäst, utan att man möts i flera matcher för att ge båda lagen chansa att komma tillbaka efter att förlorat en match.

Förra året spelade ju Warberg med i princip enbart lag från Göteborg samt Halland och Skånelagen var inte med. Frågan är hur fjolårets grupp då står sig kontra årets grupp? – Svårt och säga, har som sagt inte jätte bra koll på Skånelagen. Men ett lag som Munka Ljungby som slutade 3a i fjol i sin grupp lär ju vara starka kommande år också, även ett lag som Helsingborg som är en stor förening skulle förvåna mig om de inte har ett bra JAS-lag. Så spontana känslan är att gruppen iår är tuffare än fjolårets.

Ni har ju haft en stämpel att vara en storklubb sett till a-lag osv. Tycker du att ni levt upp till det senaste säsongerna eller borde ni kunna leverera bättre? – Tycker som sagt att förra säsongen levde vi inte upp till vårt klubbmärke. Men tidigare säsonger vad jag kan minnas har vi alltid lyckats tagit en playoff plats, vilket jag hoppas vi kan lyckas göra även iår.

Läs om J-gruppen här!

Läs om D-gruppen här!

Läs om F-gruppen här!

Läs om H-gruppen här!

Läs om G-gruppen här!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar