JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Gruppgenomgång: ”Tror att våran grupp är en av de tuffaste”

Efter gårdagens nedslag i Stockholm så rör vi oss istället söderut igen, närmare bestämt till gruppen som detta år innehåller lag från både Skåne och Småland.

Det är J-gruppen som detta året innehåller Höllviken, Malmö, Lund, Bjärred och Genarp från Skåne, samt Växjö, Hovshaga/Gransholm, CL98 och Kalmarsund från Småland. Till hjälp har vi Malmös Felix Lindblad. – Sett till vår grupp så tror jag det kommer bli väldigt jämnt då det är många lag som är bra. Topp tre tror jag ändå att vi (Malmö FBC) och Höllviken kommer vara med bland. Sen den tredjeplatsen tror jag att CL98 kommer kunna vara med och fightas om. Jag tror att Bjärred kommer få det tufft i år då de har tappat sin duktiga 01-kull. Jag tror även att Kalmarsund och Växjö kommer sluta i bottenskiktet.

Det är en viss grannkonkurrent som Lindblad tror kommer bjuda på det tuffaste motståndet. – Det absolut tuffaste laget i gruppen tror jag kommer bli Höllviken. Vi har fightats mot de i många år och det slutar oftast med en jämn drabbning.

Vem tror du kan lägga beslag på titeln som poängkung?

– Det finns många målfarliga i denna gruppen men spelaren som jag tror kommer bli poängkungen är Johannes Almholt från Malmö FBC. Han är extremt målfarlig med sitt grymma skott och kan även leverera några fina mackor.

Om Lindblad hade fått välja en valfri spelare i ett annat lag hade det blivit en bekant sådan, en han spelat tillsammans med i SDF-SM bland annat. – Jag hade värvat Ebbe Nordbäck från Genarp då. Han är en grymt duktig spelare och även en polare till mig.

Undertecknad skulle på förhand hålla J-gruppen som en av de absolut tuffaste, något som Lindblad stämmer in i. – Jag tror att vår grupp är en av de tuffaste grupperna i år och kan absolut vara med och slåss om slutspelsplatserna. Skånes 03.or blev 3a i SDF SM och det tror jag kan spegla av sig i ett slutspel.

Om du hade fått valt att göra en förändring i JAS, vad hade det blivit?

– Effektiv speltid.

Den nya gruppen kommer ju innebära utöver nytt motstånd, längre resor och en helt annan uppladdning och förberedelser. – Jag tycker det ska bli skitkul att få testa på att möta lite andra lag och se hur man mäter sig jämfört med de. Att åka på långa bortaresor blir bara ett plus i kanten då man får tid att hänga med sina lagkamrater.

De senaste åren har ju lag från Skåne haft svårt att gå långt i JAS och även i viss mån i SDF-SM. Vad tror du det kan bero på?

– Jag tror att anledning till att skånelag inte gått så långt beror på att det ofta har varit tuffa motstånd där man har haft lite otur i lottning osv. Sedan så tror jag också att det handlar mycket om bredden i trupperna. Titta på Lunds 99/00 kull. De hade en extremt bra topp i laget men bredden fanns inte riktigt där. Så den största anledningen till att skånelag inte går långt tror jag är för att det finns för många lag som inte har den stora bredden som krävs. I SDF SM så vet jag faktiskt inte. Dåligt coachande och kanske fel spelare som blivit uttagna, men samtidigt så gick det väldigt bra för 03-orna då det slutade i en valör av brons.

Läs om grupp D  här

Läs om grupp F här

Läs om grupp H här

Läs om grupp G här

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar