JAS-bloggen
Intervjuer

Få bättre koll på HJ-JAS – Grupp D

Fjärde gruppen ut, D-gruppen som i år är en Stockholmsgrupp rakt över (om man inte räknar bort RA19 då). Efter att Vallentuna dragit sig ur så är nu gruppen nere på nio lag totalt. Läs på mer här!

Juniorallsvenskan D HJ18

AIK IBF

Bele Barkarby IF IBF

Hässelby SK IBK

Järfälla IBK

Rosersberg Arlanda IBK

Rotebro IS IBK

Täby FC

Väsby AIK

Åkersberga IBF

Här har vi en Stockholmsgrupp som känns betydligt svagare än tidigare år. Återigen så har vi två hela grupper med enbart Stockholmslag vilket känns alldeles för mycket tyvärr. Flera lag som vill ”satsa” och det blir istället relativt blandad kvalité.

Min känsla är att Bele Barkarby blir topplag i D-gruppen. Man tog en tredjeplats i Newbody Floorball Cup, hade fyra raka segrar under fjolårets inledning och hade även en plats i regionsslutspelet med 03:orna under USM som nu gör sitt sista JAS-år. Avbräcket nu blir självklart Hjalmar Hjorth, men offensivt lär man ledas av Jesper Hillborg och Douglas Wetterstrand. Man har även fått in Robin Lidmyr från Hässelby som lär kunna bidra där.

Tittar vi på Väsby så har man under ett par års tid byggt på sin 03-kull där nu Emil Björkman gått till Salem och Anton Österlund till AIK. Det finns dock kvar kvalité i Lucas Helle och duon Holmgren & Lorendal som nyss blev uttagna till SDF-SM om jag inte har helt fel. Sett till att gruppen känns svagare så lär man kunna nypa en mittenplats, men inte mer än så.

Vi har ett Täby som jag allt som oftast brukar döma ut, vilket jag kanske ska sluta med nu. Det ska tilläggas att jag under fjolåret hade laget som ett mittenlag och man började trots allt med sju poäng på fyra matcher vilket kändes relativt pricksäkert. På pluskontot finns Pontus Julin som gått via Erikslund till Sirius, men som nu är tillbaka i Stockholm vilket är en bra värvning. Annars lär spelare som Jonathan Spåls och David Johansson, som på något sätt blev petad i stadslaget, ha viktiga roller. Intressant att se om man väljer att nyttja någon av sina 05:er där centern Nils Rosengren kan vara intressant att få se i den här miljön. Jag tror på en topp fyra för Täby!

Utmanas lär man göra av t.ex. Åkersberga som hade en fin inledning på fjolåret där man toppade gruppen. ”Ackers” känns som ett jämnstarkt lag där man kanske inte vinner matcher med tio bollar, men är oftast starka i rätt lägen. Stjärnan är utan tvekan Albin Engström som har en hel säsong bakom sig i Allsvenskan med Täby via en dubbellicens. Man blev dock överkörda av Bele i Newbody Floorball cup och frågan är om man kan hota i slutändan? Jag tror inte det, men man borde kunna sikta på playoff.

Tittar vi på AIK så har man till A-laget värvat Emil Mattsson, Kim Giulotte och Anton Österlund. Tre spelare som fått mycket förtroende under försäsongen och ofta bildat en enhet ihop. Det återstår att se hur mycket man kommer spela i just JAS, men OM man gör det så har man gruppens bästa trio utan tvekan som skulle kunna se till att AIK vinner gruppen. I gjorda intervjuer och det man hört dock så är det A-laget som är prioriterat och med tanke på förtroendet man fått så lär man inte sakna speltid heller. Som nyförvärv har man även Wille Jäderlund från Väsby och under JAS Elit Cup tog man sig till en kvartsfinal och förlorade mot Falun. Håll koll på Alexander Måhlberg, född 2006, men med ett oerhört målsinne. Bli inte förvånad om han redan denna säsongen återfinns på topp fem i poängligan. Hur går det då? Med toppspelarna så blir det potentiell gruppseger, annars mer av en nedre mittenplacering.

Hässelby tog tre poäng på fyra matcher förra året och hade en hel del problem defensivt. Mycket bättre tror jag inte det blir i år då, utan på nytt en placering bland botten tre. Det som kan tala för är att gruppen är något svagare, men lagen man får rikta in sig på att slå är snarare Järfälla och Rotebro och kanske även AIK och Väsby. Intressant att följa är Benjamin Ologhlen, en rightafattad stor back med räckvidd, spelförståelse och en smartness som inte ska underskattas.

Järfälla är i en snarlik sits och var jumbo när förra säsongen avbröts och jag vet inte vad som talar för att man det skulle bli mycket starkare i år. Samma med Rotebro där jag tror att vi kommer se de här lagen i botten även denna säsongen.

Tittar vi på RA19 så har dels Vincent Schulat blivit för gammal och Ludwig Bigander Möller har gått till ”Vreta”. Jonas Rosén tror jag kommer representera AIK enbart i seniorsammanhang och fortsatt spela JAS här vilket självklart blir en viktig pjäs längst bak. Dock tror jag inte att det i slutändan räcker längre än en mittenplacering och känslan är att man kommer slåss med typ Hässelby.

Gruppvinnare: Bele Barkarby IF IBF

Utmanare: FC Täby & ÅIK IBF (Om toppspelarna spelar)

Poängligavinnare: Douglas Wetterstrand, Bele Barkarby IF IBF

Tre spelare att hålla ögonen på:

  • Alexander Måhlberg, AIK IBF
  • Benjamin O´loghlen, Hässelby SK IBK
  • Alex Andersson, Järfälla IBK

Grupp A

Grupp B

Grupp C

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar