JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Få bättre koll på DJ-JAS – Grupp D

Fjärde gruppen ut på damsidan är D-gruppen, den som innehåller de sista lagen från Stockholm samt Södermanalnd och Endre. Här får ni bättre koll på gruppen inför starten!

Juniorallsvenskan D DJ18

Endre IF

FBI Tullinge

Huddinge IBS

Nykvarns IBF Ungdom

Salems IF

Sköndals IK

Telge SIBK

Trosa Edanö IBK

Tyresö Trollbäcken IBK

Vendelsö IK

Om vi tittar D-gruppen så finner vi en snarlik grupp som fjolårets, en relativt svag grupp är känslan och bland Stockholmslagen så finner vi ett par med tunga tapp. Tullinge har t.ex. tappat Josefin Ekerhov, Victors Wallenhov och Tova Ramberg. Inte nog med att man tappar dem, men att man även gjort det till seriekonkurrenten Telge. Spelare med stadslagsrutin som hade varit ledande och nu lämnar hål efter sig. Tittar vi bakom så är Kellie Tonnert ett intressant ungt namn bland en drös med fina 05:er, som leverade redan under fjolåret och som vi nämnde inför. Efter tappen har jag svårt att se att man ska kunna konkurrera hela vägen om förstaplatsen, utan mer om en andra eller tredjeplats kanske.

Tittar vi på Huddinge så inledde man fjolåret med fem raka segrar efter att Huddinge IK:s spelare tillkommit under samma flagg. Även om snacket på förhand gick kring 03:orna som t.ex. Tilde Olsson-Åhman och Elin Barbus så var det Olivia Tellström Jovicic som inledde starkast och blir intressant att följa upp ytterligare. Huddinge lär vara med i toppskiktet även denna säsongen även om jag inte tror man kan rå på Telge.

Salem var nya förra året och fick en relativt tuff start med en vinst och fyra förluster, vilket dock var relativt väntat sett till den mixade truppen man hade. Det enda laget man besegrade var Endre som hade det ännu tuffare. Även om ett par motstånd känns klart rimligare det här året, så tror jag återigen att man hör hemma i de nedre regionerna.

Om Tullinge hade tunga tapp så är det inget emot Sköndals. Vera och Klara Roos, två av landets absolut bästa 05:or är klara för RIG och lär göra sig ett namn fort där uppe. För att förstå vikten av dem kan vi säga att de tillsammans gjorde 32 poäng förra året på fem matcher och stod för 17 av 26. Med dessa två i spel tror jag man hade kunnat ta en topp fyraplacering, men nu blir det ett par platser ner i tabellen.

Vi har två nya bekantskaper i form av Tyresö och Vendelsö. Tyresö har haft ett lag i DJ2 södra och ett i medelsvåra södra där man blandat i sina resultat. Man har under sina senaste år fått en del spelare från både Högdalen och Vendelsö som t.ex. Rebecka Johansson som från sin centerposition lär visa fin klass med en gång.

Nykvarn har tappat en mängd spelare till Telge, blanda annat Stina Höög och Fanny Sundgren och även Ebba Holmgren till Västerås. Man har dock ett 05-06 lag underifrån där ett par av dem redan fick testa på spel förra året – fler av dessa lär lyftas och en mitteplacering lär inte bli omöjlig.

Telge i sin tur har värvat en drös med spelare och blir en toppkandidat med en gång. Under fjolåret kombinerade man just med Nykvarn, men nu finns det både spets och bredd för att göra den satsningen man vill göra på damsidan. Ser man från sina tidigare spelare så finns både Ester Persson och Alice Lott med en viss gnutta Allsvensk rutin och förstaplatsen borde vara ganska given. Även om Huddinge och Tullinge kan var där så tror jag inte Telge kommer tappa särskilt mycket poäng i slutändan.

Att Endre är med och kör sett till den framgången man har på damsidan känns givet, men då man har ett begränsat underlag likt Gotland t.ex. ofta har i SDF-SM så blir resultaten ofta därefter. Förra året hade man fyra raka förluster och jag tror att det blir ett liknande scenario i år där man hamnar i botten. Fördelen man kan ha är just att bortaresan i sig kan vara en jobbig aspekt när man väl ska möta Endre, men samtidigt så är flera av lagen helt enkelt för bra för att kunna tappa poäng oavsett.

Gruppvinnare: Telge SIBK

Utmanare: FBI Tullinge & Huddinge IBS

Poängligavinnare: Olivia Tellström Jovicic, Huddinge IBS

Tre spelare att hålla ögonen på:

  • Rebecka Johansson, Tyresö Trollbäcken IBK
  • Hedwig Cannerheim, Nykvarns IF
  • Linnea Castemo, FBI Tullinge

Grupp A

Grupp B

Grupp C

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar