JAS-bloggen
Intervjuer

Få bättre koll på DJ-JAS – Grupp C

Vi har jobbat oss ner till Stockholmsområdet där vi har en ren Stockholmsgrupp med flertalet intressanta lag som kan aspirera långt fram i ett playoff.

Juniorallsvenskan C DJ18

Bele Barkarby IF IBF

Ekerö IK /Ängby IF

Hässelby SK IBK

Järfälla IBK

Nacka Wallenstam IBK

Täby FC

Värmdö IF

Åkersberga IBF

Älvsjö AIK IBF

Förra året tillhörde flera av de här lagen ”dödens grupp” där man nu istället blir en ren Stockholmsgrupp där vi ändå har många duktiga lag. 

Åkersberga var förra året en toppkandidat och har inför den här säsongen fått in ett gäng 05:er från Bele. Man hann bara spela två matcher förra året, men förlorade överraskande nog med Värmdö. Dock blir man det topptippade laget här igen – ”Ackers” har en stark satsning överlag på damsidan och även om det tjatas om det, så är Hanna Nordstrand en fantastisk spelare i en sån här miljö och starkt uppbackad av flera duktiga lagkamrater. Gruppvinnare borde man bli!

Om vi går vidare så finner vi Täby som också borde finnas med i toppskiktet. Isabelle Chopard är toppklass och man har flera spelare med stadslagsrutin. Ida Boman som varit en vass sista utpost, men förmodligen ännu bättre inom ishockeyn, kommer finnas med när möjligheten finns, men är trots allt en potentiell matchvinnare och spelar hon toppmötena kan det vara skillnaden som behövs i slutändan. Man gjorde klart godkända resultat här senaste i Newbody Floorball Cup. 

Värmdö som började fjolåret stark med att slå Åkersberga och även Sirius kan bli att räkna med i år igen. Trots tappet av Linnea Lindgren så har man en intressant 04-kull och den stora frågan är väl kanske om man har rätt bredd också för att orka hela vägen?

Bele som i flera år varit oerhört pålitliga, började fjolåret med tre raka segrar har nu tappat Linnea Hedman till RIG samt ett gäng till Åkerberga, t.ex. Nea Nilsson och Tova Alstermark. Att Bele oftast brukar ha ett fint underlag är ingen myt, men förra året fick man t.ex. dra sig ur två lokala serier. Till sist kan man nog utmana om typ en tredjeplats sett till att det finns mycket utveckling i de unga tjejerna, t.ex. Wilma och Tyra Liikamaa.

Älvsjö som förra året mottog ett stort antal spelare från Farsta fick en tuff inledning med två förluster, mot två topplag dock. Vad talar för att det ska gå bättre i år? Jo att gruppen är ett par snäpp sämre och att det är andraåret.

VI ser att Nacka som är med igen efter två års uppehåll. Man har ett gäng tjejer födda 04-06 underifrån som blandat och gett lite i sina egna Stockholmsserier och jag sätter även ett klart frågetecken för bredden. Nedre mitten känns som en rimlig placering.

Vi har även ett par nykomlingar som tillkommer, t.ex. Järfälla. Överlag har man ett gäng 04-05:or som spelat i DJ2 och även om det här blir ett snäpp upp så har man mött flera av lagen sedan tidigare i just dessa serier. Hannah Kempendahl är ett offensivt namn att ha koll på!

Vi har även Hässelby och Ekerö/Ängby som är i snarlik sits, sett till åldersspannet på trupperna och även i vad man spelat tidigare. Även om t.ex. Ekerö/Ängby inledde med tre raka segrar så har jag svårt att se att man ska ha något med topp 3 att göra.

Gruppvinnare: Åkersberga IBF

Utmanare: Täby FC & Bele Barkarby IBF

Poängligavinnare: Isabella Chopard, Täby FC

Tre spelare att hålla ögonen på:

  • Tyra Liikamaa, Bele Barkarby IBF
  • Lova Vestlin, Åkersberga IBF
  • Kajsa Garpenbeck, Värmdö IF

Grupp A

Grupp B

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar