JAS-bloggen
Intervjuer

Nystartat samarbete inleder mer cup: ”Känner varandra sedan tidigare”

Ikväll väntar starten av JAS-Elit cup i Örebro och som vi tidigare varit inne på så har man denna gången även en damklass.

Ett av lagen som närvarar är Nykvarn/Telge, som gillar upplägget. – Jag tycker att inleda säsongen med en cup är en bra början eftersom då får vi hårt motstånd redan från början så vi är redo inför seriepremiären senare. Dessutom har jag saknat att spela matcher, säger Stina Höög till bloggen.

För många lag är vi drygt tre veckor in i säsong vilket har hunnit resultera i ett par träningspass. – Jag tycker att vi har hunnit förbereda oss bra, vi har tränat ca tre gånger i veckan och för mig har det blivit fem gånger eftersom jag tränar med dam också. Alla känns taggade och inställda på att vi ska vinna så det känns bra.

Nykvarn/Telge hamnade i en femlagsgrupp och kommer där möta Huddinge x2, Surahammar samt GS/Sunnanå. – Vår grupp är tuff, men det är bara bra med hårt motstånd eftersom det är bra träning.

Förra året hade Nykvarn ett tufft år i JAS och spelade då även solo. Nu har man alltså istället ett kombinationslag och får tillgång till ett större antal spelare. – Jag tycker personligen att det är svinkul att vi har ett kombitionslag med Telge eftersom jag känner spelarna därifrån sen tidigare, vilket majoriteten i vårt lag också gör. Det har gjort att vi spelar bra ihop eftersom vi känner varandra på plan och utanför.

Försäsongscup, hur tänker man kring kring resultat kontra det spelmässiga och vad man vill ha ut?

– Vi vill göra vårt bästa hela tiden och såklart använda oss av olika spel vi övat på osv. Men även utanför planen ha ett gott humör eftersom det tar man med sig in på planen.

Vem i ert gäng bör man kika in lite extra?

– Jag skulle säga att man bör kika lite extra på våra yngre duktiga spelare som debuterar i turneringen.

Läs om HJ-grupperna här!

Läs om DJ-grupperna här!

10 spelare att spana in lite extra!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar