JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Inför JAS-Elit: ”Sagt att man ska ha tre jämnstarka lag”

Under gårdagen gjorde vi en snabb genomgång på killarnas grupper i JAS-elit i helgen. Nyheten är ju att man denna gången har en damklass och vi gör samma sak med dessa grupper.

Grupp 1:

Här har vi ett av Huddingelagen, Täby, hemmalaget Örebro samt Solfjäderstaden.

Ett starkt Täby borde kunna vinna den här gruppen, men denna gången är det inte sitt fulla JAS-lag, utan sitt 04-lag man kommer med vilket förändrar det hela lite. Ett lag som inte haft det lika lätt resultatmässigt. Örebro är nykomlingar i JAS i år och kommer till spel med ett blandat gäng rent åldersmässigt, men som gått bra i sina mer lokala serier. Solfjäderstaden är precis som Örebro nykomling i JAS och har spelat i sitt distrikts DJ-serie där klubbens F05-lag gjort det bra. Ska bli kul att se vad man åstadkomma här. Huddinge är sist ut och då Huddinge har tre lag på plats så är det svårt att veta kvalitén exakt. Det är sagt att man kommer ha tre jämnstarka lag med spelare födda 2003-2005, men samtidigt saknas nio tjejer födda 2004 på stadslagsuttagningar.

Jag tror ändå Täby kan aspirera på en topplats med ett hemmalag som Örebro bakom sig. Huddinges blandade lag tror jag får svårt att slå väl ut (om det nu inte finns något lite starkare), men man kan säkert slåss om en andraplats. 

Vinnare: Täby FC

Utmanare: IBF Örebro Ungdom

Astrid Isaksson, Täby FC – Laget vi ställer upp med i cupen består av väldigt du duktiga spelare. Vi är alla supertagggade på cup! Det är duktiga lag med i vår grupp men hur gruppen slutar vet jag inte riktigt då jag inte har 100% koll på alla lagen.

Grupp 2:

Här finner vi inte mindre än två Huddingelag, Nykvarn/Telge, GS86/Sunnanå samt Surahammar.

GS86 har ju flera framgångsrika år bakom sig, men tappar nu en 02-kull. Dock finns det fortsatt kvalité och speciellt nu när man kör ihop med Sunnanå med. Huddinge har som sagt två lag här och jag har svårt att se att man ska ha spets nog i samtliga lag när man delat upp det såpass. Något av Huddingelagen kan säkert slåss om en topplats, kan det vara något av detta? Matchen lagen emellan känns dock lite intressant! Surahammar har mycket nya spelare från Hallsta, ett par med meriter från SDF-SM och kan nog bli en trevlig överraskning. Nykvarn med ett ungt lag förra säsongen får nu hjälp av Telge och frågan är om man kan nosa på en topp två plats här?

Vinnare: GS86/Sunnanå

Utmanare: Surahammar

Thea Rignell, GS86/Sunnanå – Har inte så bra koll på de andra lagen eftersom jag aldrig mött något utav dom. Men jag tror det är en ganska tuff grupp då man inte har någon koll alls på lagen, men kul med nytt motstånd. Jag tror att något av Huddinge-lagen går vidare och hoppas såklart att vi tar den andra slutspelsplatsen.

Om ni vill köpa samtliga matcher från helgen kan ni göra det här!

Här kan ni läsa om killarnas grupper!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar