JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Inför JAS-Elit – ”Ett lag som kan vinna hela turneringen”

I helgen så stundar den klassiska JAS-Elit i Örebro, en försäsongscup för JAS-lagen. Denna gången även för tjejlag, men där vi börjar med att gå igenom grupperna på killsidan.

Grupp 1:

I den här gruppen finner vi Värmdö, Genarp, Skälby samt Hagfors/Edebäck. En av de grupperna på förhand som känns både tuffast, men även jämnast. Värmdö borde ha en liten fördel även om bredden kan vara ett frågetecken där Skälby känns närmast jagande. Hagfors/Edebäck ska absolut inte underskattas, men Genarp ser jag fortsatt har sin bästa säsong framför sig om ytterligare ett år med tanke på det allt unga lag man fortsatt mönstrar. 

Vinnare: Värmdö

Utmanare: Skälby

Viktor Berg, Värmdö: Vet att både Genarp och Skälby är två helt okej lag som har några duktiga lirare, men jämför man deras spets med vår så känns det fullt möjligt att vi vinner mot dem. Sen Hagfors vet jag ingenting om.

Grupp 2:

Höllviken, Örebro/Köping, Västerås, Stenhagen/Hagunda finner vi i den här gruppen. Om vi pratade om spets och jämn grupp kring den förra så tror jag den här blir olik. Jag tror Höllviken och Örebro/Köping kommer göra upp om förstaplatsen, där de andra lagen får det mycket tuffare sett till fjolårets resultat. Höllviken har något bra på gång detta året och i Örebro/Köpings fall så har man en spets som kan ta laget långt i en sådan här turnering. Jag tror Höllviken kan lösa det till sist ändå!

Vinnare: Höllviken

Utmanare: Örebro/Köping

Axel Lindkvist, Höllviken: Har väldigt dåligt koll på lagen men tror det kommer vara en bra kamp om förstaplatsen. Och det ska bli kul att se hur man står sig mot lag från övriga Sverige

Grupp 3:

Här har vi Ledberg, Hultsberg/Björkås, Pixbo (ett av lagen) och Mullsjö. Jag tror ett ungt Mullsjö blir den ganska klara jumbon. Pixbo ska mönstra sitt HJ-lag här som till stor del kommer bestå av 04:er plus eventuellt någon mer. Man har fler 04:er som gjorde debut i JAS förra året, men har svårt att se att man ska kunna störa toppen. Eventuellt om man kan nypa Hultsberg/Björkås och ta en andraplats. Jag tror oavsett vad att Ledberg går rent!

Vinnare: Ledberg

Utmanare: Hultsberg/Björkås

Emil Jacobsson, Ledberg: Har ingen koll alls på lagen i våran grupp. Aldrig mött eller sett någon av lagen. Så kan väl inte säga allt för mycket om lagen, blir kul att möta lite nya lag för att få ett hum om hur det kan se ut i andra serier.

Grupp 4:

I den här gruppen har vi Falun, Farsta, Lillån och AIK. AIK tror jag definitivt blir den klara jumbon och jag tror samtidigt att Falun blir en klar gruppsegrare med tre vinster. Därbakom blir det tight mellan Farsta och Lillån, men hemmafördelen tror jag kan göra sitt och ge Lillån en andraplats. Farsta känns som ett av de mer intressanta lagen att se i år efter ett par tyngre säsonger. Nu har man en starkare kull på gång och det kvarstår att se vad man kan få ut av den.

Vinnare: Falun

Utmanare: Farsta

Kim Varga, Falun: Har inte så mycket koll på motståndarna, men tror att det kommer bli en jämn grupp där alla kan vinna över alla men tror att gruppen slutar med vi som etta och Farsta som tvåa.

Grupp 5:

Huddinge, Göteborg, Borlänge och Karlstad har vi i grupp 5. Borlänge känns som den klara jumbon och likväl så känns Huddinge som den solklara favoriten, ett lag som kan vinna hela turneringen. Tightare där bakom där Göteborg med ett par tunga tapp, säkerligen kan störa åtminstone Karlstad iallafall som ändå visat prov på bra kvalité i USM-spelet. Jag tror att Karlstad nyper andraplatsen bakom Huddinge.

Vinnare: Huddinge

Utmanare: Karlstad

Anton Svanberg, Göteborg:

Huddinge – Jag har inte så bra koll på Huddinge, vet bara att de gjorde starkt ifrån sig i jas. De har värvat in några riktigt bra spelare. Tror att de kommer väldigt bra i jas i år.

Borlänge – De gick överraskande långt i USM. Det har några bra spelare, men vad jag hört och har sett så är det en lagmaskin. De jobbar för varandra, de kommer vara tuffa.

Karlstad – Dom tappar några bra 01or men deras 03-04 lag är väldigt duktiga. Deras USM-lag gick till festen. De har även en väldigt underskattad målvakt.

Grupp 6:

Här har vi återigen Pixbo, Örebro SK, Åkersberga och Gransholm/Hovshaga. Här mönstrar alltså Pixbo sitt JAS-lag med 02-03:er där man har flera nya spelare. Oavsett vad känns även den grupp tuff och framförallt jämn. Kan ÖSK palla trycket på hemmaplan och efter alla nyförvärv? Kan samarbetet Gransholm/HAIF slå väl ut? Jag tror på ett getingbo, men att Pixbo nyper det i slutändan med en bra cuptradition.

Vinnare: Pixbo Wallenstam

Utmanare: Örebro SK

Adam Torkelsson, Pixbo Wallenstam: Har ingen aning om något av lagen. Tror Örebro kan vara ett bra motstånd. De andra lagen har jag aldrig hört något om, men blir intressant med nya lag. Oavsett motstånd ska vi dock kunna plocka en förstaplacering.

Vill ni se turneringen? På länken nedan kan ni köpa samtliga matcher från helgen!

Klicka här!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar