JAS-bloggen
Listor

10 spelare att spana in under JAS-Elit

Under kvällen så går JAS-elit i Örebro igång och bloggen ger er 10 namn att spana in under helgen. Vissa mer rutinerade och kända, några lite mer anonyma och på uppgng!

Gustav Eurén, Pixbo Wallenstam IBF – Ett av Pixbos nyförvärv från anonyma IK Zenith. Lär hamna mer i rampljuset i sin nya klubb och det med all rätt. En spelskicklig center som i SDF-SM fick stort förtroende och då spelade som HF. Väl där fick han jobba närmare kassen på mindre ytor och det med bravur. Ett brett register som han lär visa prov på.

Felix Enberg, Västerås IBS – Righfattd målskytt som hade framgångar redan förra året. Lär få större förtroende i år samtidigt som Västerås tar ett kliv till och vara allt mer ledande. En backs mardröm.

Emelie Eriksson, Surahammars IBF – Född 2004, men fick chansen i SDF-SM och var en av laget bästa spelare i JAS förra året där man annars hade det ganska tufft. Har en härlig snabbhet, öga för målet och bemästrar de flesta avsluten.

Martin Schill, Ledbergs IBF – En spelare jag sett på nära håll som tagit stora kliv senaste halvåren. Back som utvecklat sin teknik mycket till sin redan kompetenta fysik och bollvinnaregenskaper. Effektiv i sitt spel.

Stina Höög, Nykvarns IF – Född 2004 som var poängbäst för Södermanland i SDF-SM om jag inte minns helt fel. En forward med bra teknik som är som bäst på offensiv tredjedel. Duktig på att hitta ytor och sätta sig själv i rätt lägen för att hitta nätet.

Theo Saverstam, Lillån IBK – En av 04:erna som fick chansen förra året och noterades för 11 matcher. Fin teknik, bra fart och bra på att hantera bollen och se lösningar och möjligheter.

William Forsman Eklund, Farsta IBK – Förmodligen en av juniorerna som säkerligen ligger närmast en A-lagsplats där jag antar att han redan nu har som träningsmiljö med jämna mellanrum. Kan leverera både mål och assist och har ett brett offensivt register.

Nellie Arnefur, GS/Sunnanå – Tillhör Sunnanå och lär göra mycket nytta i det här samarbetet. 10 poäng i ett svagt JAS-lag förra året, men ett fint snitt överlag. En tempostark offensiv spelare med fint spelsinne och en känsla för målet.

August Berndtsson, IBK Genarp – Mycket fokus på Ebbe Nordbäck, men bakom finns flera duktiga 03-04:er där Berndtsson är en av dem. En center som är duktig åt båda håll och gärna har mycket boll för att kunna styra spel.

Miki During, IBK Göteborg  När flera 03:er lämnat så ligger stort ansvar på During som även bär bindeln. En ruggigt snabb och energisk spelare som är en mardröm att möta i styrspelet. Bra klipp i steg och genombrott och underskattat avslut.

Vill ni se matcherna live, köp dem här!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar