JAS-bloggen
Listor

Veckans sillysvep: ”AIK värvar andra talangen”

Två veckor sedan sist och en viss stiltje kring spelarmarknaden där det känns som att många föreningar har fokus på försäsong för stunden och att allt avvaktar spelarna lite till hösten. Här har ni en del iallafall!

Förra svepet var det Emil Mattsson, denna gången är det Kim Giulote. AIK värvar andra talangen, men även Giulotte glimtade i sin intervju om att JAS inte är prio i förstaläget och att det återstår att se hur det blir. Intervjun med Kim har ni här!

I Stockholm har Salem gjort med Emil Björkman, man även han medger att första prio är Allsvenskan, att komma in i laget där och försöker hitta sin plats där. Blir det väl spel där framöver så blir den rightade backen ett starkt tillskott och frågan är om Salem kan lyckas locka någon mer från Väsby?

Lerum har nu gjort klart med dels Anton Svanberg, men även målvakten William Malmqvist som blir officiell här i dagarna. Malmqvist föda 2003 kommer alltså ersätta Gustav Ringhagen som valt att lämna för Pixbo istället. Utöver det är det fortsatt lugnt, Alingsås håller i sina killar, Partille i många av sina och det mest jagade namnet ser ut att bli Anton Delavaux om han bestämmer sig för att satsa fullt ut.

Sist så hintade Lund om ett nyförvärv och så blev det. Wilma Titusson är klar och kommer bli intressant att följa i JAS med bland annat Ålund och Berg i täten. Möjligheten att man tittar på ett till starkt namn finns, där det annars finns lovande duktiga spelare underifrån vilket man visade under förra helgen när man träningsmatchade mot bra motstånd.

På damsidan är det även klart att Stina Höög lämnar Nykvarn för Telge, främst tänk till A-laget, men då Telges A-lag hintar om tunga nyförvärv så är säkerligen JAS-serien ett oerhört bra komplement i detta fallet. Nykvarn som även tappar Ebba Holmgren till Västerås IBS.

Nowa Veteläinen Lindgren var länge ett potentiellt namn för RIG och tog en reservplats om jag inte har helt fel, men kommer istället hamna i Falun enligt deras Facebooksida. Där pratar vi spetsvärvning deluxe som säkerligen lär kunna synas i A-lagsverksamheten inom något år eller två, speciellt med tanke på att Falun släppt farm många unga namn även om man nu värvat ungt också för den delen.

Ida Hawerman är nu presenterade för IBK Göteborg, men ska fortsatt vara aktuell för JAS-spel i Lerum via en dubbellicens. En spelare som kan vara skillnad på en playoffplats eller inte, sett till den nya gruppen där man kommer möta bland annat Pixbo, Landvetter och Varla.

Det är även klart att Arvid Fornheim kommer representera KFUM Jönköping och med 05-kullen så är man anmälda till JAS vilket blir intressant. Utöver det så finns det ett par 03:er som bland annat spelat med Hovslätt och det kan bli intressant att se hur man kan störa de andra lagen, även om man behöver något år för att komma helt till sin rätt.

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar