JAS-bloggen
Intervjuer

Jagat framtidsnamn väljer Allsvenskan: ”Klubben man drömt om sedan man var liten”

Ett hett namn under inledningen av försäsongen har varit Vallentunas Kim Giulotte, där det till och med rapporteras om intresse från Göteborg och olika SSL-klubbar. Nu står det klart vart han spelar till hösten.

Giulotte som bara hann med ett fåtal matcher i både division 1 och JAS i höstas, men med klart godkänd resultat. – Det va är tråkigt att säsongen blev så kort som den blev, men det var samtidigt roligt att få göra debut i div 1 och att laget gjorde bra ifrån sig både i div 1 och jas, säger Giulotte.

Valet blev till sist att kliva vidare från Vallentuna och till hösten är han klar för AIK istället. – Jag valde AIK för att jag tror den klubben kommer passa mig bäst med deras otroliga seriositet och proffsighet. Sen så kan man inte tacka nej till när AIK erbjuder ett kontrakt, det är ju klubben man har drömt om att få spela i sen man var liten.

Du har haft många förslag, har det varit svårt att välja? – Innan AIK hörde av sig så var det väldigt svårt att välja vart man skulle spela nästa säsong, men när AIK hörde av sig så va det inga konstigheter.

Han går nu alltså från division 1 till Allsvenskan, en viss omställning som väntar på olika sätt. – Steget mellan div 1 och allsvenskan är en stor skillnad på nivå, och jag tror det kommer krävas ännu mer i från mig nu och det är jag beredd på. Division 1 är en bra serie med hög nivå och många bra lag, men allsvenskan så finns det bättre spelare och bättre lag vilket man kan utvecklas av.

Precis som Emil Mattsson resonerade kring JAS i sin intervju, så är det inte det som är det primära målet i det här fallet heller. – Jag har inte tänkt att spela JAS just nu för jag känner att jag vill komma in i laget och ta en plats så vill bara fokusera på det i början, men senare under säsongen så får vi se hur det blir med JAS

Vad vill du utveckla under säsongen? – Det jag vill utveckla med mitt spel är jobba mer på min snabbhet och fysik. Men även gnugga skott så att man kan hota från längre bak i banan.

Hur ser målen ut för dig och laget kommande säsong? – Målen kommande säsong är att ta en plast i laget och utvecklas som innebandyspelare och person. Sen det största målet vi i laget har är att ta upp AIK i SSL igen och alla är inställda på det.

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar