JAS-bloggen
Intervjuer

Presenterar JAS-debutant: ”Kul att få spela med tjejer som vill samma sak”

Lund hade tidigare hintat om ett spännande nyförvärv vilket nämndes i söndagens sillysvep. I måndags så släppte man sitt nyförvärv som har höga förväntningar på sig.

Det rör sig om Wilma Titusson som ansluter från Willands IBK där hon spenderat hela sin tid, men väljer nu spel i Lund istället. – Jag kände väl att det var rätt då jag ville utvecklas ännu mer som spelare och ta nästa steg i min utveckling. Jag tror även Lund kan hjälpa mig nå mina mål inom innebandyn, säger huvudpersonen själv till bloggen,.

Trots sin unga ålder född 2004 så har hon hunnit med två säsonger inom seniorspel, även om fjolårets säsong blev kort. – Det har varit jättelärorikt och speciellt riktigt roligt. Att få spela seniorinnebandy så ung har utvecklat mig som spelare enormt mycket, speciellt i division 1.

Lund är ett lag som återfanns i samma serie och som Titusson känner till relativt väl. – Lund har alltid varit ett motstånd som man vet är tuffa, så jag har haft ett bra intryck av dem. Känns som en bra klubb med fler möjligheter för spelare.

Utöver laget i divison 1 så har man ju även lag i JAS samt föreningens A-lag i SSL. Det finns många olika miljöer att både träna och spela i. – Jag kommer spela och träna med JAS och division 1.

Just JAS-spelet blir något nytt då Wilands inte funnit med i de sammanhangen, en serie som hon ser fram emot. – Det ska bli riktigt kul, har alltid varit något jag drömt om, och nu gick de i uppfyllelse. Kul att få spela med tjejer som vill samma sak, utvecklas hela tiden, lära sig nya saker. 

Om du ser till dig själv. Vad vill du lägga fokus på och utveckla?

– Teknik, kondition, anfallsspel. 

Lagets huvudtränare Ludvig Nilsson säger såhär till föreningens hemsida om sitt nyförvärv.

”Jag är väldigt glad över att Wilma valde att fortsätta sin karriär hos oss i Lund. Hon har, trots sin unga ålder, redan två seniorsäsonger bakom sig i både Div.1 och Div.2. Wilma är en rightfattad anfallare som har en bra förmåga att nosa upp bra avslutslägen och målchanser. Jag tror att Wilma, med hennes ambition och vilja till utveckling, kommer att synas i SSL-sammanhang inom en snar framtid, menar huvudtränare Ludvig Nilsson.”

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar