JAS-bloggen
Listor

Den stora SSL-draften – runda tre

Jag har baserat konceptet utifrån en ”NHL-draft” där helt enkelt det sämst rankade laget väljer först och man fortsätter därefter uppåt.

Totalt tre rundor kommer det resultera i och jag valde att utgå från sluttabellen. Att jag inte valde att göra det efter säsongen är för att flera av de unga spelarna redan då har blivit värvade och finns därmed inte tillgängliga. Reglerna är så att samtliga spelare födda 2002 eller 2003 som tillhör en allsvensk förening eller lägre är tillgängliga för ”draften” – spelare som alltså ingår i en SSL-trupp är därmed redan låsta. Däremot har jag valt att använda spelare i ”B-lag”, t.ex. från Täbys andralag eller liknande.

Jönköpings IK – Julia Udd, Munka Ljungby IBK

Kommentar: Udd som hade ett framgångsrikt SDF-SM och den skånebördiga tjejen hann med en säsong i Warberg, men fick ej riktigt träff där. Återfinns nu i allsvenska Munka Ljungby och lär om hon får en full säsong där kunna ta ytterligare kliv. Jönköping som är tunna på backsidan väljer efter två offensiva val här en back för att kunna bredda.

IBK Lund Elit – Ida Hawerman, FBC Lerum

Kommentar: Efter val av två duktiga backar så blir det nu till sist en offensiv spelare. Vi tittar uppåt i landet och hittar Ida Hawerman i FBC Lerum, en tjej som tagit stora kliv de senaste och visat det på seniornivå. Målsinne och duktig i omställningsspelet och hade varit intressant att se i en tuffare miljö framöver.

Karlstad IBF: Nora Pettersson, GS86 AIF

Kommentar: Efter att ha gått miste om Amanda Gottebo så tittar man istället på en annan offensiv kraft i närområdet. Denna gången är det Nora Pettersson som tillhört GS för att spela i Hagfors på en dubbellicens. Duktig på att placera sig rätt i offensiv zon, men kombinerar det med en imponerande arbetskapacitet och blir därmed oerhört användbar.

IBF Falun: Felicia Höglund, Sundsvalls IBF

Kommentar: Efter en offensiv och en defensiv förstärkning så kommer här en till offensiv pjäs. Även om det ryktas om ett par starka kort utifrån så får man här ytterligare en spelare för framtiden. Höglund som tagit ordentliga kliv senaste 2-3 åren och gjort sig intressant för många klubbar. Har ett bra driv, en härlig spelstil och visat att hon kan leverera på seniornivå.

Warberg IC: Tova Pettersson, Fröjereds IF

Kommentar: Efter en stabil center och en målvakt så blir det nu en back. Denna gången hittar vi en tjej i Allsvenska Fröjered, nämligen Tova Pettersson. En righfattad back vilket det kan vara ont om – duktig och lugn med boll, styr gärna spel och tar offensiva initiativ. En back det finns mycket gott i framöver!

Nacka Wallenstam: Linnea Lindgren, Värmdö IF

Kommentar: Här blir det en spelare som har mer lokal anknytning. Linnea Lindgren, ett tekniskt och offensivt yrväder som är en mardröm att hamna mot i de offensiva hörnen. Även om den här säsongen kanske började något trögare än fjolårets, så finns det kapacitet att hämta framöver och att just kunna vara ett alternativ i området för de duktiga juniorerna känns givet i det här fallet.

Malmö FBC: Wilma Holmkvist, Munka Ljungby IBK

Kommentar: Jeppsson har själv påpekat betydelsen av att få mer bredd i det offensiva spelet bakom den tongivande förstakedjan. Efter att man tog Granberg sist så blir det en ny spelare som förhoppningsvis kan erbjuda bredd och på sikt spets i de främre leden. För att behålla lite av den lokala touchen så blir Wilma Holmkvist valet, en tjej som lämnade FCH för att spela upp Munka till Allsvenskan. En forward med bra speed kombinerat med en bra känsla i handlederna.

Västerås Rönnby IBK: Ella Johannesson, RIG Umeå IBF

Kommentar: Vi fortsätter på RIG-spåret och denna gången blir det Smålandsbördige Johannesson för Rönnby. Ytterligare en välskolad spelare som passar bra in i Harnesk tänk där kravbilden brukar vara relativt hög. Främst en center som även kan spela forward. En tvåvägsspelare, en klassisk lagspelare som du alltid vet vad du får av, men som även kan hitta nätet.

Täby FC IBK: Fredrika Dohlwitz, Åkersberga IBF

Kommentar: En spelare som lämnade organisationen relativt nyss, signar man upp här igen. Dohlwitz som är användbar både som center och back har ett register som inte ska underskattas. En stark tvåvägsspelare som är oerhört stabil och gör mycket nytta i det ”tysta”. Har en fin blick, läser spelet bra och är duktig på att sätta sin omgivning i bättre lägen.

KAIS Mora: Nova Ekedahl, Örnsköldsvik IBF

Kommentar: En tjej som tagit klivet från Gullänget-Kroksta till större Örnsköldsvik för att få nästa utmaning. En snabb forward med styrkor både i anfallsspelet, men även i presspelet. Duktig på att hitta målet och lär utvecklas än mer framöver i en tuffare miljö.

IK Sirius IBK: Tyra Müller-Nord, Hammarby IF IBF

Kommentar: Efter två offensiva val är det istället en back som hämtas in. Denna gången hittar vi Tyra Müller-Nord i Hammarby där hon under flera säsonger varit med i Allsvenskan. En fysisk försvarspelare som är duktig i bollvinsterna och läser spelet på ett föredömligt sätt.

Endre IF: Olivia Jonsson, Hovslätts IK

Kommentar: Här hittar vi en spelare som bemästrar olika positioner, främst centern, men som även kan spela back. En duktig spelfördelare, bolltrygg och anpassningsbar i de flesta situationerna. Värdefull när hon kan användas på såpass många olika sätt.

Pixbo Wallenstam IBK: Adna Hasanagic, Täby FC

Kommentar: Efter ett val av målvakt och back så tar vi istället ett offensivt alternativ. På rightsidan finns två utlandsimporter som kan vara spelare att lämna och vi väljer just därför en rightare. Adna är en två tvillingar, en duktig rightare som visserligen är oprövad på seniornivå, men som har alla verktyg för att kunna lyckas. Fart, teknik och avslut.

Team Thorengruppen IBK: Ella Hjortshagen, Alunda IBF

Kommentar: Ett Thorengruppen med en oerhörd trupp som nu väljer en ung målvakt för att kunna ha på sikt. Ella Hjortshagen har flera år bakom sig på seniornivå, har en hög högstanivå och kan på sikt bli en potentiell förstamålvakt i SSL.

Runda ett

Runda två

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar