JAS-bloggen
Intervjuer

Stockholmsgiganten levde inte upp: ”Behöver fila på avsluten”

Ett lag som var högt rankat under helgens JAS-Elit som inte nådde hela vägen fram, det var Stockholmsgänget Huddinge IBS. Huddinge som gjorda fina resultat i F-gruppen förra säsongen.

Huddinge som inför den här säsongen fått in flertalet intressanta namn, inte minst Christian Holmlund från Ingarö/Värmdö. Redan förra säsongen anslöt ett gäng av hög klass, bland annat Alexander Lennström. – Det klart man känner att vi har bra möjligheter att gå långt. Vi har en bra trupp som ska gå långt helt enkelt, säger Lennström till bloggen.

Huddinge spelade i grupp 5 tillsammans med Karlstad, Göteborg samt Borlänge. – Visste egentligen ingenting om vilka de var.

Förhandssnacket på bloggen var att Huddinge skulle kunna ta förstaplatsen där Karlstad jagat av Göteborg skulle göra upp bakom. Just Göteborg mötte man i första matchen och då blev det något oväntat en 3-4 förlust. Underskattning? – Nä vi var bara dåliga, ingen underskattning.

Man slog därefter Borlänge och avslutade med att kryssa mot Karlstad, siffror som var blandade. – Siffrorna speglar väl prestationen ändå. Inte bra, men tillräckligt för att komma tvåa.

Tvåa kom man och i sin åttondel hamnade man mot Lillån som hade blivit besegrade av Falun bland annat i sin grupp. Det blev en 3-1 vinst till sist. – Vi spelade bättre, men inte så bra som vi gjort innan tycker jag. Vi gör det vi ska göra. Vi tar oss vidare för vi är bättre än dom, finns inte så mycket mer att säga.

Tuffare blev det direkt i kvarten när man ställdes mot Ledberg, ett lag som även det sågs som en potentiell guldfavorit. Va sa man inför? – Coach Suurna surra mest om att vi måste komma upp i nivå, vi la inte så mycket fokus på dom vi vet vilka de är redan och vilka som är bra.

Det blev en matchbild där Ledberg hade mycket boll och Huddinge istället la vikt vid sina kontringar. Huddinge tog ledningen, Ledberg vände innan Huddinge kvitterade och tog matchen till straffar. Där blev det dock Ledberg som var starkast. – Håller med det du säger att vi inte hade mycket boll och kontra men samtidigt tycker jag ändå att vi hade vassare chanser än vad dom hade. Men att de hade mest boll kan jag inte säga emot. Vi kunde nog inte gjort något annat, visst påsar vi nån mer boll så skulle vi vunnit men nu blev det inte så. Annars är det vår helt klart bästa match.

En kvartsfinalsplats blev det man fick nöja sig med och en resa hem, ett visst misslyckande rent resultatmässigt sett till lagets kvalité. Vad behöver man då jobba på fram tills säsongsstart? – Jo tack det blev inte riktigt som förväntat. Men vi får nånstans ta med att vi är ett bra lag när det stämmer och att vi har bra gubbar som kommer nerifrån. Men det är nog ganska självklart att vi måste fila på avsluten, vi gör inte tillräckligt med mål. Som tur har vi tid att förbättra och det kommer förbättras. Själv måste man nöta straffar om Suurna ens tillåter mig att lägga en till.

Är det någon du vill lyfta fram i laget?

– Våra tre 04or är jag imponerad av, men Per ”pansarvagn” Sundgren, 04-a som sprang igenom folk och vinner interna poängligan förtjänar att bli extra hyllad. Även Sebbe Svensson gjorde det väldigt bra i kassen.

Läs fler intervjuer här!

Och här!

Och här!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar