JAS-bloggen
Intervjuer

Föll tungt i semin mot mästarna: ”Vi lät dem skjuta för mycket”

Under helgens JAS-Elit så fanns det 27 lag på plats då Mullsjö AIS aldrig kom till spel. Ett av dem var Skälby som denna säsongen inte använder sig av kombinationslag med Tillberga.

Skälby hamnade i grupp 1 som på pappret såg tuff ut med Värmdö, Hagfors/Edebäck samt Genarp. – Känslan inför tyckte jag var bra och att vi alla kände att det skulle vara roliga matcher, Värmdö är ett bra lag där de har många duktiga spelare som vi har mött förut när dem spelade i Ingarö som vi har haft många tuffa matcher mot, Hagfors är ett lag som vi spelat mot flera gånger men att nu var det en helt annan trupp som gjorde det kul att få möta ”nytt” lag. Genarp är ett lag som jag själv aldrig har hört nånting om förut så där visste vi inte så mycket förutom att vi såg att de hade en jämn match mot Värmdö i sin första match, säger Skälbys Daniel Johannesson till bloggen.

Man inledde övertygande med att slå just välkända Hagfors/Edebäck med 6-1. – Där tycker jag att vi startar matchen ganska halvdant men att vi sedan kommer in i det desto längre matchen går och spelar bra. Men det var första matchen för den här säsongen för de flesta av oss och att de går tungt i början var förväntat.

I match två blev det genast tuffare när man mötte Värmdö som man förväntades göra upp med i toppen. Matchen var jämn, men Stockholmsgänget som tidigare gått under Ingarös flagg vann med 3-2. –  Jag tycker matchen mot Värmdö spelade vi ganska bra i början och det var väldigt tight men att vi släpper in dom och gör så att de gör mål. Vi vill tillbaka och ändrar matchen och nästan lyckas ta oss ikapp och vända men att det inte räckte hela vägen fram. Men helheten tyckte jag att vi spelade mycket bättre i andra matchen än vad vi gjorde i första.

Man kunde dock säkra en andraplats via att besegrade Genarp med 5-2 i sista gruppspelsmatchen. – Jag tycker vi hade bra spel i laget och vi pushade varandra bra. För att vara så tidigt på säsongen och vi inte har spelat med varandra så mycket där vi har fått några nya spelare som jag tyckte gjorde det väldigt bra.

Andraplatsen gjorde att man ställdes mot en något oväntad gruppetta i åttondelen, nämligen Stenhagen/Hagunda. – . Inför matchen mot Stenhagen/Hagunda pratade vi om att spela vårt egna spel och inte tänka på vad dom gör utan bara försöka hitta vårt spel och använda fart framåt och inte låta dom komma till så mycket avslut som jag tycker vi delvis lyckas med men inte fullt ut.

Matchen gick till sist till straffar efter oavgjort resultat vid full tid – där var Skälby något kyligare, men kanske borde avgjort matchen under ordinarie tid. – Det är klart man vill avgöra innan straffarna då på straffar kan allt hända ,men det var en tuff match tyckte jag och det syndes att båda lagen ville vinna.

I kvartsfinalen väntade Karlstad, där man vann med 5-3 till sist. –  Jag tycker att vi har stora delar av matchen och har trycket på dom och inte släpper förbi så mycket. Mot slutet slarvar vi bort matchen litegrann och gör att Karlstad kan jobba in sig i matchen då vi slår bort bollar och inte är super starka med boll, men lyckas ändå hålla tillbaka dom och vinna matchen som enligt mig är rättvis.

Än tuffare skulle det bli i semifinalen när Falun väntade. Man lyckades inte att samla kraft utan fick se sig besegrade med 4-2 mot det laget som senare skulle bli cupvinnare. – Vi lät dom skjuta lite för mycket från kanterna och från backplats och vi visste att det skulle behövas då de har farliga skyttar som Hemmingberg och Bemström från backplats. Sen hade vi svårt att få skotten på mål då många skott gick utanför eller på dom som var duktiga på att sitta i täck och var snabbt ute på våra skyttar.

Vad tycker du ni kan ta med er från helgen och vad behöver ni jobba mer på?

– Vi kan ta med oss att vi var starka hemåt och vi var starka med våra backar och hade en del fina anfall med fina passningar som ledde fram till farliga chanser/mål. Sen så behöver vi bygga vidare på våra anfall från backarna och hjälpa dom så de kan hitta passningar framåt som våra forwards kan ta med sig direkt och hitta ner i hörnen och få runt den så motståndarna behöver sjunka ner så våra backar kan skjuta på direkt pass från forwardsen nerifrån hörnen. Sen att vi blir starkare runt eget mål där vi hade lite problem att få bort bollen från vårat mål, vi behöver också bli bättre på se till så att inte backarna hamnar i trångmål men sen så kan man alltid finslipa många saker för att allt kan alltid bli bättre, men att jag tycker vi spelade bra under hela turneringen!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar