JAS-bloggen
Intervjuer

Sommarens mest uppsnackade lag floppade: ”Skulle inte säga att cupen var misslyckad”

Även om IBF Örebro är hemmalag och det gäng som står som arrangör till JAS-Elit cup så fanns det fler lokala lag på plats.

Ett av dem var Örebro SK som under sommaren värvat friskt och seglat upp som en toppkandidat. Förväntningarna inför cupen dock såg lite blandade ut. – Ska jag vara helt ärlig så hann vi inte direkt prata så mycket om turneringen då vi fick platsen i cupen efter ett sent avhopp från nåt annat lag. När vi fick reda på att vi skulle spela så var ju förhoppningarna så klart att vi skulle gå så långt som möjligt eftersom att vi nu fått en riktigt stark trupp på pappret. Att vi är uppsnackade har vi väl inte direkt tänkt på heller. Däremot så tycker jag att det är kul att folk som inte ser oss spela så ofta pratar om oss, det är ju ändå ett bevis på att vi har något spännande på gång, säger Örebros Hugo Nilsson till bloggen.

Man hamnade i grupp sex där man ställdes mot Pixbos JAS-lag, Åkersberga och Gransholm/Hovshaga. En tuff grupp som skulle visa sig bli än tuffare. – Den spontana tanken var väl att gruppen kändes relativt tuff. Pixbo är ett lag som alltid är bra, så dem visste vi skulle bli tuffa. Gransholm/Hovshaga och Åkersberga hade vi väll ingen större koll på. Däremot så tyckte väll dem flesta att det skulle bli spännande att få möta några lag vi inte spelat mot tidigare.

Man åkte dock på en ordentlig smäll redan i första matchen och förlorade mot Pixbo med klara 8-3, även om det var jämnt i paus. – Tycker vi inleder starkt mot Pixbo och matchen är jämn. Sen tar Pixbo över taktpinnen och vi släpper in några rätt billiga mål. Däremot så måste man ge cred till Pixbo då dem visade prov på en oerhörd effektivitet i sitt offensiva spel. Tycker dock att vår första period mot Pixbo var riktigt bra, då det trots allt stod 2-2 i paus. Synd bara att vi inte orkar hålla i hela matchen, kul dock med en värdemätare tidigt under säsongen. Vi har trots allt inte lirat en enda träningsmatch under försäsongen.

Under lördagen väntade nästa match, då istället Gransholm/Hovshaga. – Snacket handlade väl mest om att vi skulle försöka ta med det positiva som fanns från matchen mot Pixbo. Sen sa vi att vi skulle försöka stå upp i duellerna då vi visste att det var ett fysiskt starkt lag vi skulle möta.

Men på nytt fick man se sig besegrade och detta klart – 5-0 vann kombinationslaget med och Örebro SK fick inkassera sin andra förlust. – Det stora problemet var väl just att vi inte riktigt stod upp ordentligt i det fysiska spelet, trots att vi snackat om det innan matchen. Sen tycker jag att just denna matchen nog var vår sämsta prestation i turneringen. Vi blev lite tagna av stundens allvar och väntade oss inte att Gransholm/Hovshaga skulle vara så vassa. Det är inte ofta man möter lag som jobbar så hårt för varandra.

I den sista matchen väntade ”Ackers” en obetydelselös match sett till utgången i gruppen. – Vi visste redan innan matchen mot Ackers att vi skulle bli sist i gruppen. Vi kom inte upp i nivå denna matchen heller och det var väll tur att den var mer eller mindre betydelselös för vår placering i gruppen.

Det blev en ny förlust och därmed B-slutspel. Hur hittar man då motivation för att genomföra något sådant? – Tror att hela laget kände att vi hade en del heder och spela för. Trots att gruppspelet inte blev som vi tänkt oss så var vi ju tvungna att agera. Vi fick göra det bästa av situationen, sluta tycka synd om oss själva och   helt enkelt försöka prestera bättre än vi gjort i de tidigare matcherna.

I första matchen väl där så väntade Farsta, ett Farsta som känns på uppgång med en bättre 03-04 kull än tidigare. ÖSK kunde dock samla ihop sig och vinna med 4-2. –  Matchen mot Farsta så tycker jag väll att vårt spel började klicka. Måste ge cred till vår tränare Jonathan som tog fram en tydlig taktik som fungerade bra. Sen tycker jag att vi borde stängt matchen då vi ledde med 2-0 och hade bud på fler. Sen släpper vi in två relativt billiga mål där vi slarvar i defensiven och då blev det straffar. Där dominerade vår keeper Edvin och spikade igen totalt, vilket gjorde att vi tillslut vann. Noterbart var att vi fram till och med denna match testade olika formationer varje match för att ”hitta rätt”.

I B-semin blev det AIK, ett AIK som gått vidare via att lottats mot Mullsjö. Mullsjö som i sin tur inte var på plats och det resulterade i W.O vinster. ÖSK vann med 1-4. – Matchen mot AIK var inte lika tuff som matchen mot Farsta. Så det vi tog med oss var väl mest att vi skapade mycket framåt och att vi var täta bakåt.

Framme i finalen så väntade Hagfors/Edebäck, ett lag man mött tidigare genom åren i både JAS och HJ17. Rent resultatmässigt blev det tight där man vann med 3-2, men spelmässigt var det lite annorlunda. – Matchen mot Hagfors var väl en relativt jämn historia där Hagfors inledde piggt och fick in två snabba kassar. Sen tycker jag att vi tog över och var spelförande stora delar av matchen. Hagfors målvakt var väl den huvudsakliga anledningen till att vi inte gjorde fler mål.

Utifrån sett skulle nog många säga att en vinst i B-finalen var något av ett misslyckande och inte det man hade förväntat sig på förhand riktigt sett till förutsättningarna. Nu har man några veckor på sig att jobba med de sista bitarna inför stundande JAS-premiär. – Jag skulle inte säga att cupen var misslyckad. Klart att man alltid går för vinst och vill att resultaten ska gå vägen i cuper. Men vi får ändå vara realistiska, då vi bara haft två träningar med JAS-laget. Skulle väll säga att vi behöver jobba på det mesta, det är tidigt under säsongen och vi behöver träna och spela mer ihop för att få ut maximalt av den truppen vi har. Det vi tar med oss är väll att vi behöver höja oss några nivåer för att bli det topplaget i serien som vi hoppas på. Jag tror absolut att potentialen för det finns, bara vi hittar rätt i formationer och spelsystem så kommer vi att bli giftiga i höst!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar