JAS-bloggen
Okategoriserade

Gruppgenomgång: ”Behöver bli en sammansvetsad grupp”

Vi har avverkat A samt B-gruppen, men hoppar nu ner ett snäpp till E-gruppen för att gå igenom den.

E-gruppen innehåller detta året Lockerud, Skoghall, Karlstad, Lillån, Örebro, Rönnby/Skälby, Surahammar, Västerås, Hagfors/Edebäck samt GS86/Sunnanå. En väldigt stor grupp med ett par nykomlingar, samt att Västeråslagen flyttas från den tidigare Stockholms/Uppsala gruppen och hamnar här istället. Till vår hjälp har vi Lockerud Wilma Jedselius. – 1. GS86. Det har alltid varit ett starkt lag som brukar vara med i toppen och det tror jag dom kommer varar denna säsongen också. 2. – Västerås IBS. Har inte superbra koll på Västeråslagen men om man kollar deras tidigare serier har de varit överlägsna i toppen. 3. – Hagfors, föreningen brukar vara duktig på att få fram bra spelare så därför tror jag att deras trupp kommer vara stark den kommande säsongen.

– Den som klipper sista tror jag är Skoghall eller Örebro. Jag tror att denna serie kommer att vara väldigt jämn och därför har jag svårt att säga vilka som kommer att vinna serien samt vilka som kommer att komma sist, säger Jedselius till bloggen.

Inte helt oväntat är det ett av dessa lag som Jedselius tror kommer bli tuffast att möta under säsongen. – GS86. De tidigare åren har de alltid varit tufft att möta och  det känns som de har många bra unga spelare som kommer upp denna säsongen.

Hon tror däremot att en potentiell poängdrottning finns i hennes egna lag. – Jag tror att våran spelare Alva Svensson kommer att ta hem titels som innebandydrottning därför att hon visade redan förra säsongen klev fram och tog för sig trots att hon var ett år yngre än oss. Hon är en talangfull innebandyspelare med mycket kvar att visa.

Vem skulle du vilja värva till ert lag från en konkurrent om det var möjligt?

– Jag har inte så bra koll på specifika spelare så jag kan inte säga någon speciell jag skulle vilja värva till vårt lag.

Det är som sagt en stor grupp, men även en viss spets sett till resultaten som gjordes under fjolåret av vissa lag. – Jag tror att det är många skickliga lag med i våran grupp så att det kommer hålla en hög nivå, det tror jag även dem andra grupperna kommer att ha det.

Tycker du att något borde förändras med JAS-serien?

– Nej jag tycker det är en väldigt bra serie för att utvecklas och visa vad man kan därför tycker  jag inte att något behöver ändras.

För ett par år sedan när 99-kullen var i spel så kunde Lockerud dels vinna ett JAS-guld och även ta en tredjeplats i DJ18. Fina framgångar med spelare som Klara Loneberg, Ellen Nyman och Emma Stenberg i spetsen. Därefter har det varit lite trögare. – Jag tror inte att det enbart bara en slump. Jag tror att det är vilja och hårt träning som gäller för att få en stark trupp. Anledningen till att vi var så starka som lag då var för att vi hade träningsvilliga och talangfulla spelare som hade spelat ihop sig. Inför denna säsongen tror jag att vi har goda möjligheter till att komma långt då vår försäsong har varit väldigt bra, det gäller bara för oss att spela samman och bli som en sammansvetsad grupp.

Grupp A kan ni läsa om här!

Grupp B kan ni läsa om här!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar