JAS-bloggen
Intervjuer

Hon kan leda nykomlingarna till segrar: ”Fokus på att komma in i seriens tempo”

Under förra helgen kom rookielistan och därefter en intervju med Isaac Lindberg. Nu är det istället dags för Tova Nydenfeldt att få säga sitt.

Tova som tillvardags spelar i Alingsås och är lillebror till RIG:aren Hampus Nydenfeldt. Laget har under säsongen som varit gått otroligt starkt. – Det har varit en väldigt rolig och lärorik säsong med mycket spel och roliga matcher. Jag har fått spela många tuffa matcher mot bra motstånd vilket har varit väldigt utvecklande. Att det gått så bra för laget i serier och cuper har också varit extra roligt och gett lite extra motivation, säger Tova till bloggen.

Med tanke på Alingsås geografiska läge så har man fått möjlighet att spela seriespel i två distrikt. Både i Västergötland, men även i Göteborg (Västsvenska). – Jag skulle säga att det i mörkrödserien i Göteborg generellt är lite högre tempo och mer tryck än i Västergötlands-serien. I Göteborg har det också bjudits på lite fler jämna och tuffa matcher än det har i Västergötland.

Kommande säsong ska man alltså spela JAS. Där kommer man spela i G-gruppen och möta alla Göteborgslag i princip. – Jag ser det som en väldigt rolig utmaning. Det kommer att bli en väldigt bra möjlighet att utvecklas samtidigt som det kommer att bli väldigt roligt att få möta riktigt duktiga och skickliga spelare.

Att det kommer bli en omställning är givet och framförallt mot vissa motstånd så kommer det krävas oerhört mycket för att ta poäng. – Jag tror att vi behöver jobba med det högre tempot. Att ta snabbare beslut och bli mer effektiva i avslutslägena. För oss har det också varit en bra förberedelse med spelet i mörkröd då vi där spelat tuffa matcher och stött på en hel del JAS-spelare. Sen är det bara för oss att kämpa och ge allt så ska det nog gå bra.

Vad känner du är prio för att du ska utvecklas? – För min egen utveckling tror jag att glädjen och lagandan är det absolut viktigaste. Att ha roligt både på och utanför planen. Sedan tror jag också att en hög träningsnärvaro inom laget och en seriös inställning hos både mig själv och mina lagkamrater är viktigt. Är det bra träningar med härlig energi så känner jag att det är lättare att utvecklas och trivas.

Utöver Tova finns det flera intressanta namn som kan överraska, men hon vill inte peka på någon specifik såhär tidigt. – Det är svårt att plocka ut en enskild då vi har flera spelare som jag tror kommer att kliva fram och överraska nu i höst.

Vad vill du själv sätta för avtryck i serien? – Just nu ligger fokuset på att komma in i seriens tempo och göra debuten så bra som möjligt. Sedan framöver ska jag fortsätta att jobba hårt, så får jag se hur långt det tar mig.

Missade ni rookielistan kan ni läsa den här

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar