JAS-bloggen
Okategoriserade

Tio potentiella JAS-rookies: ”Brett offensivt register”

Vi närmar oss höstens säsong, en säsong med mycket intressant att följa. Att ett par unga, nya, intressanta spelare dyker upp är ingen skräll och nedan har jag listat tio potentiella "rookies" utan JAS-matcher, men som kan göra sig ett namn denna säsongen.

Isaac Lindberg – Täby har spelat hårt på sina 03-04, men underifrån finns det att hämta. Isac Lindberg är född 2006 och kan bli en vass rookie kommande säsong. Bra teknik, svår att komma åt på offensiv tredjedel, bra avslut och läser spelet bra.

Axel Ekeroth – Var med i Göteborg under Innebandyfesten i våras och gjorde inte bort sig. Född 2007, men har många egenskaper att uppmärksamma. Snabb och smart i sitt spel och har en bra blick. När åldern medför än bättre fysik så blir han hyperintressant.

Noah Sedin – Nybliven RIG:are där debuten kommer komma nu. Lämnar en framskjuten roll i Moälven för en betydligt tuffare konkurrens nu, men en flexibel spelare som kan hantera olika positioner. Duktig i omställningsspel och utmanar gärna.

Tova Nydenfeldt – Namnet känns säkert igen av en speciell anledning, där storebror gjort sig ett namn. Nu är det Tovas tur. Alingsås har ett duktigt gäng på gång som nu ska spela JAS kommande säsong. En rightad forward med ett brett offensivt register. Bra blick för spelet och fina handleder där hon gärna sätter kompisarna i bra lägen.

Linn Stegell – Ett av namnen som gjorde starkt avtryck i USM-framgången och som spås en fin framtid. En back med bra fart och fysiskt kapacitet och bra avslut. Kommer med all säkerhet få debutera i JAS iår för Huddinge.

Arvid Lundholm – Fanns med på Innebandyfesten, men inte gjort debut i JAS, men vilket lär komma denna säsong. En bollskicklig spelare med förmågan att både passa och avsluta. Avslutet är vasst! Fanns med i JAS-playoff, men nästa år kommer nog den riktiga debuten fullt ut i Dale

Saga Edlund – Storvreta som byggt starkt senaste två åren, har fler intressanta namn. Saga Edlund är ett av dem, född 2007, som räknas få debutera denna säsongen. Bra fart, bra teknik och ett bra avslut.

Tore Kvint – En av alla intressanta spelare i detta nyanmälda Hammarby kommande säsong. Ett ungt lag där Kvint är född 2006 och blir en nyckelspelare. Stor, bra räckvidd, avig och duktig på att skydda boll. Fin teknik och kan slå till med riktiga konstmål.

Isabelle Malmberg – Fått känna på hetluften i USM, men inte i JAS, men lär få chansen kommande säsong. Spelskicklig, bra teknik och duktig på att uppfatta spelet och olika situationer. En tjej som jobbar stenhårt och lyfter laget. Tillsammans med sin tvillingsyster lär dom kunna nypa speltid i Huddinge nästa år.

Tindra Bäckvall – Nyss bytt Landvetter mot Älvstranden inför kommande säsong. Var kapten under USM när Landvetter slogs på ”hemmaplan”, men inte nådde hela vägen fram. En spelare med en fin offensiv kvalité som lär bli än intressantare att följande kommande säsong. Frågan är hur stor rollen blir i sin nya lag?

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar