JAS-bloggen
Okategoriserade

Gruppgenomgång: ”Alltid haft respekt för tjejerna i Pixbo”

G-gruppen är den näst sista ut, ”Göteborgsgruppen” som jag nu kommer börja benämna den som allt mer ofta. Efter bloggens egna genomgång så tar vi nu hjälp av Landvetters Eline Van Uum som säger såhär om gruppen.

Landvetter som senaste åren istället spelat i en grupp där mer haft lag ”österut” alltså från Jönköping och dylikt. Det här blir något ”nytt” som Van Uum också är inne på. – I år ser ju gruppen lite annorlunda ut då många matcher blir derby vilket gör att det kommer ligga en extra spänning på många matcher tror jag. Har inte full koll på lagen som ex Zenith, Onsala och Varla då våran tidigare jas-grupp har varit mer riktad inåt i landet med lag som Hovslätt, Jönköping och Fröjered så kan inte säga så mycket kring dom, men visst kan dom komma med ett tufft motstånd. I toppen kommer nog Pixbo och vi (Landvetter). Lag som Lindås, Lerum och Partille kommer troligtvis slåss om platserna under men Lindås kan nog komma med en stark trupp, men som sagt slaget om toppen kommer förmodligen ligga mellan Pixbo och Landvetter. Men allt kan ju hända, derby matcher kan alltid sluta hur som helst så att inte underskatta något lag i gruppen kommer vara viktigt, varje match räknas, säger hon till bloggen.

Sin och lagets tuffaste konkurrent, den finns bara ett stenkast bort i den rivaliserande klubben. – Tuffaste laget att möta, som nog resten av landet också tror, kommer antagligen att vara Pixbo i gruppen. Närmaste derbyt vi kommer och dessa matcher är alltid lite extra tuffa, dels för att vi båda är topp lag men även pga att man känner varandra i stort sett in och utantill. Men vet att Lindås, bland annat, fått mycket nya spelare så visst kan även dom bli jobbiga att möta. Men ska även sägas att vi, Landvetter även fått nya spelare från olika håll och är starkare är någonsin och kommer troligtvis klara att stå upp mot dessa lag.

Vem tror du blir gruppens poängdrottning?

– Gruppens poängdrottning kommer antagligen falla på på Ebba Wangerås som redan under försäsongen under träningsmatch och liknande gjort mycket poäng i vårat Landvetter. Ska man inte välja egna spelare är det nog inte omöjligt att Linnea Wallberg kan ta den platsen, om hon är hel och håller sig hel under säsongen. Har även hört snack om Onsalas, Elin Egnér är en vass spelare som gärna gör ett par poäng per match så kanske blir d hon. Men självklart hoppas jag på egen spelare, Ebba.

Det är också i just Pixbo som hon finner en potentiell drömvärvning, även om hon lobbar för ytterligare en spelare från ett annat mindre lag. – Våran trupp är stark i år, men allt saknas det en eller två till backar. Favorit backen i gruppen blir då Selma Albertsson som jag är glad att jag har i SDF-SM till hösten, blir ofta imponerad av hennes spel. Så att få henne till Landvetter hade jag inte tackat nej till. Freja Wikström och ytterligare nån tjej från älvstranden hade även de passat i vårt lag.

Hur tror du er grupp står sig sett till andra runt om i landet?

– Våran grupp tror jag inte är den tuffaste men samtidigt inte lättaste i landet men det gör ju bara att vi får möta tuffare lag i SM sen om det går bra i gruppen, vilket vi får hoppas såklart.

Är det något du tycker borde förändras med JAS?

– Den viktigaste punkten har redan ändrats på, att JAS för damsidan förlängdes till DJ18 som killarnas och inte DJ17 som den alltid varit.

Att Pixbo är stadens storklubb med en drös med landslagsspelare, lag i SSL och allt det där är svårt att komma ifrån. Ser man dock till juniorsidan så har dock Landvetter flera starka säsonger bakom sig och frågan är – kan man ta upp kampen om ”bäst i stan” i just juniorsammanhang? – Vi i Landvetter har alltid haft respekt för tjejerna i Pixbo. Vi är ju från samma kommun och nu i gymnasiet går vi i skolan tillsammans med många av tjejerna därifrån.

Vi har alltid fokuserat på oss själva och våra tränare jobbar jättehårt för att alla ska trivas och för att vi hela tiden ska utvecklas som idrottstjejer.

Jag tycker inte det spelar någon roll hur snacket går på stan om vem som är störst eller om damlaget är i SSL eller Allsvenskan. Vi visar här i Landvetter vilken jättebra utveckling vi tjejer får här. Nu har vi till exempel 13 tjejer i laget som ska spela distriktlags-SM för Västsvenska och Västergötland på höstlovet. Vi har också haft tre lagkompisar som tagits ut till RIG de senaste säsongerna. Två saker jag tycker är starka bevis för att vi i Landvetter är ett riktigt bra ställe för tjejer som vill utvecklas och bli bra innebandyspelare.

Ebba och Nowa Veteläinen Lindgren som bytt från Pixbo till oss har ju bytt hit just för att de vill trivas med sin innebandy och bli bättre innebandyspelare. Om det innebär att det är vi i Landvetter som är ledande på utveckling här i stan är upp till var och en att bedöma.

Grupp G

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar