JAS-bloggen
Intervjuer

Gruppgenomgång: ”Kommer alltid förbli hets i norrort”

C-gruppen, en ren Stockholmsgrupp denna säsongen med ett par intressanta lag och samtidigt en möjlighet till lite derbykaraktär.

Gruppen i sig innehåller lag som Täby, Åkersberga, Värmdö, men även nyare bekantskaper som Järfälla och Ekerö/Ängby. Vi tar hjälp av Täbys Isabella Chopard för att få en extra inblick i gruppen där hon ger sin syn på förväntade topp och bottenlag. – En svår fråga eftersom vi möter många nya lag som jag aldrig mött i jas tidigare. Tror ändå på Täby i toppen i år och Åkersberga och Värmdö tror jag kommer ligga högt upp i tabellen. Botten är svårare att avgöra så har inget bra svar där, säger hon till bloggen.

Vilket lag tror du blir tuffast att möta och varför?

– Åkersberga. Inte bara på grund av derbyt och spänningen mellan lagen utan även att Åkersberga har tagit in flera bra 04 som jag tror kan bli en utmaning för oss.

Och det är i samma lag som vi kan finna en potentiell poängdrottning enligt Chopard, även om hon varnar lite för en lagkamrat. – Med statistik från tidigare år måste jag säga Hanna nordstrand. Jag tror även våran egna Anna Jonsson har chansen att bli poängdrottning.

Om du skulle få önska en valfri värvning från gruppen – vem skulle det bli?

– Återigen Hanna Nordstrand då hon visat att hon producerar viktiga poäng under viktiga matcher.

Även om C-gruppen har ett par starka topplag så har man även ett par lag som på pappret ses som svagare. Det är därmed relativt svårt att sätta den på kartan, hur tuff den är egentligen. – Jag tror att många tänker att vår grupp ses som en lättare grupp eftersom det är många nya lag men JAS bjuder alltid på tuffa matcher så jag tror inte att det blir annorlunda denna säsong. Jag tror att våran grupp ligger på en medelsvår nivå om man jämför med de andra grupperna i landet.

Är det något du tycker borde förändras med JAS?

– Jag tycker att åldersändringen från 17-18 år var ett bra beslut men jag tycker att 18 fortfarande skulle kunna vara lite lågt. Det är mycket press att när man inte får köra JAS att man måste upp på seniornivå och allsvenska lag även fast man inte är redo. Ännu en höjd åldersgräns hade kunnat vara bra för innebandyn.

Och som vi var inne på tidigare – visst finns det en viss derbykaraktär på ett par av matcherna som är lite extra intressanta. – Jag har inte bra koll på lagen söder om stan men i norrort kommer det alltid förbli en stor hets mellan Täby och ”Ackers”. Det är dock något som gör matcherna mycket roligare och mer spännande!

Läs mer om grupp C här!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar