JAS-bloggen
Intervjuer

Gruppgenomgång: ”Vi har fått en en fantastisk tränare”

Under gårdagen så presenterades A-gruppen. Idag tar vi hjälp av Umeå Västras Clara Nilssons Persbo.

Bloggen trodde själv på ett RIG som etta, med Örnsköldsvik, Dalen och Umeå Västra. Persbo är inte helt oense. – Jag tror att RIG och Umeå Västra IF kommer att ta de översta platserna i tabellen men att Norrbottenslagen kan få det lite kämpigt, säger hon till bloggen.

Vilket lag som blir tuffast råder nog inga direkta tvivel om. – RIG, har spelat mot dom många gånger och dom är alltid lika tuffa att möta och verkar ha ett bra lag även i år.

Vem tror du du kan nypa titeln som gruppens poöngdrottning? – Vår Linnea Bäckström har sett otroligt vass ut på försäsongen så jag tror hon har bra chanser att toppa poängligan med många fina poäng!

Att få välja en valfri spelare från ett annat lag hade varit lyx. Nilsson Persbo får den hypotetiska frågan och hittar en gammal bekant. – Svår fråga, det finns många väldigt duktiga spelare i gruppen men en som verkligen hade tillfört något i laget hade varit Cajsa Alm från RIG. Jag har spelat med henne i länslaget och vet att hon är en bra spelare på alla sätt.

Att A-gruppen håller relativt hög klass råder det inga tvivel om, dels på grund av RIG, men även att flera av de andra lagen hävdat sig starkt. – Umeå är en riktig innebandystad med hög kvalitet på både senior- och juniorsidan, därför tror jag att topplagen i grupp A skulle stå sig bra i vilken som helst av de övriga grupperna.

Är det något du tycker borde förändras med JAS? – Förändringen som gjordes inför denna säsong med höjd spelålder tycker jag var bra. Att få spela jas ännu en säsong ska bli otroligt kul!

Nilsson Persbo är ny i Västra inför den här säsongen då hon tagit klivet över från Umeå City. – Umeå Västra har bra och höga ambitioner i laget som matchar mina egna, samt att spel i allsvenskan lockade. Sen har vi även fått in en fantastisk tränare vilket gör att det nu känns ännu roligare.

Grupp A

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar