JAS-bloggen
Okategoriserade

Veckans sillysvep: ”Ruggigt tung värvning”

Två veckor sedan sist och visst finns det lite att rapportera sedan dess, både på herr och damsidan.

Höllviken gjorde klart med August Berndtsson, där istället Genarp kontrade med att ta in Joel Olsson från just Höllviken. En intervju med Olsson finner ni här!

Linköping stod för en ruggigt tung värvning när man gjorde klart med Samuel Dahlberg Demir som återvänder till Linköpingstrakten efter två år i Falun. Oklart hur många matcher han spelar, men han blir en ruggig förstärkning oavsett hur mycket han är med. En intervju med han kommer också i veckan!

Linköpings tjejer har en internationell värvning. Det rör sig om Elise Van Thielen som även representerar Kanadas U19-landslags. En rightad spelare som blir skoj att följa!

Även om Falun tappar Demir så har man ett par intressanta 05:er på ingång. Två finner vi i Göteborg och det rör sig om Partilles tekniske Liam Aruvald och Landvetters back Lukas Rosenklint. Fler lär det bli och det ryktades om att man gick stenhårt för Skälbys Jonathan Berglund, en av Sveriges bästa 05:er som dock valde att stanna i Skälby.

Att KFUM Jönköping har gjort med Anton Curhed är officiellt, men en annan duktig 05-spelare i form av Oliver Staiger från Husqvarna ser istället ut att välja spel i JIK till hösten som får ett allt mer intressant JAS-lag. I övrigt verkar det inte rört på sig än i trakterna och det återstår att se om Hovslätt kan lyckas övertyga de där Mullsjökillarna eller inte.

Tittar vi på Landvetters tjejer så har man tre nya spelare klara. Precis som förra året så hittar man lite spelare från Boråstrakterna, denna gången är det Anna Strand från Fritsla och Maria Kern från Kinna som enligt rapporter ska vara ruggigt vass. Klar är även Linna Amberntsson Qvist från LI20 (Leksand-Insjön) som flyttar ner till Göteborg. Utöver det så sägs Lindås vara på jakt i de flesta föreningarna efter nya spelarna, en jakt som inte riktigt verkar uppskattas av övriga och jag tror i slutändan att det inte blir så mycket av det.

På killsidan så kommer Floda/Kärra kombinera ett lag som leds av gamle Pixboikonen Thomas Nielsen samt spelaren Daniel Jakobsson. Två föreningar som annars hade kunnat lega i riskzonen med att tappa sina duktiga unga juniorer till närliggande klubbar. Där har vi FBC Lerum som sägs titta på spelare i Partille och Göteborg bland annat för att kunna förstärka efter sin 02-kull.

Lillån får in Max Svantesson från ÖSK Ungdom som i sin tur får in Viktor Stunz från Lindesberg.

I Stockholm känns det fortsatt relativt dött, men Oskar Lindström går från Huddinge till Tullinge och tidigare Huddingetränaren David Grossmann kommer istället köra i Bele Barkarby vilket är klart sedan en tid tillbaka.

Till sist tänkte jag att vi kunde bekräfta vilka RIG:are som tackat ja. Hos tjejerna rör det sig om Livia Svartvadet, Moa Kareståhl, Ellen Lundin, Linnea Hedman, tvillingarna Roos, Meja Josbrant, Louranna Jakobsson och Elin Dominicus. Hos killarna hittar vi Samuel Dolke Jönsson, Gustav Klinth, Pontus Andersson, Oskar Peterson, Otto Rylander, William Nordin, Hampus Nydenfeldt och Gustav Ydreborg!

Mer övergångar? Tipsa gärna!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar